سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

اقتصاد جهانی امسال بهتر از انتظارات عمل کرده است؛ آیا تورم و شاخص‌های کلان در سال آینده نیز بهبود پیدا می‌کنند؟

اقتصاد جهانی امسال بهتر از انتظارات عمل کرده است؛ آیا تورم و شاخص‌های کلان در سال آینده نیز بهبود پیدا می‌کنند؟

احتمالا شما هم بارها از طریق رسانه‌ها و کارشناسان مختلف شنیده‌اید که اقتصاد جهانی در وضعیت شکنندگی قرار دارد و ممکن است رکودی بزرگ‌تر از سال ۲۰۰۸ اتفاق بیفتد؛ اما این تحلیل چقدر درست است؟ آیا واقعا داده‌های کلان اقتصادی از احتمال وقوع یک بحران عظیم مالی خبر می‌دهند؟ در این مطلب با نگاهی به گزارش اخیر شرکت خدمات مالی گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، به بررسی شاخص‌های تورمی و بازار کار می‌پردازیم و تلاش می‌کنیم به این پرسش مهم پاسخ دهیم که تورم و شاخص‌های کلان اقتصادی در سال آینده چه سرنوشتی خواهند داشت.

به گزارش والکس، تحلیلگران شرکت گلدمن ساکس در تازه‌ترین گزارش تحقیقی خود اعلام کردند که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ میلادی حتی از خوش‌بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها نیز فراتر رفته و عملکردی مثبت را به ثبت رسانده است. این پیشرفت علی‌رغم شوک‌های منفی و غیرمنتظره به دست آمده است. یک سال بعد از همه‌گیری کووید ۱۹، بانک‌های مرکزی و به ویژه فدرال رزرو ایالات متحده در کنترل و کاهش تورم ناشی از کرونا نسبتا موفق عمل کرده‌اند. درست است که بانک مرکزی آمریکا از هدف خود برای رساندن تورم به سطح ۲ درصدی هنوز فاصله دارد اما در مقایسه با سال ۲۰۲۲، می‌توان گفت که سیاست‌های پولی و بانکی نتیجه قابل قبولی داشته‌اند. علاوه بر این، تحولات غیرمنتظره در منطقه خاورمیانه این پتانسیل را داشت که قیمت نفت را به رقم‌های بی‌سابقه‌ای برساند اما ظاهرا و تا اینجای کار همه چیز به خوبی کنترل شده است.

فهرست مطالب

تورم و نرخ بهره در سال آینده کاهش پیدا می‌کنند؟

گزارش گلدمن ساکس نشان می‌دهد که بانک‌های مرکزی در بسیاری از کشورهای جهان (حتی کشورهای در حال توسعه) نه تنها در کنترل تورم موفق بوده‌اند که حتی گام‌های قابل توجهی را در جهت کاهش نرخ تورم برداشته‌اند؛ داده‌های این تحقیق به ما می‌گوید که تورم اصلی در کشورهایی با نرخ تورم بالا به طور میانگین از ۶ درصد به ۳ درصد کاهش یافته است. بهبود اوضاع تولید، رونق بازار کار و کاهش مشکلات زنجیره تامین، می‌تواند باعث ادامه روند نزولی نرخ تورم شود. هدف بعدی تورم اصلی در سال ۲۰۲۴ احتمالا رسیدن به سطوحی پایین‌تر از سطح ۳ درصد فعلی خواهد بود.

درست است که عملکرد فدرال رزرو در کنترل تورم را قابل دفاع ارزیابی شده اما اعمال سیاست‌های پولی انقباضی برای چندین ماه متوالی، ریسک ورود به رکود اقتصادی را افزایش داده است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که قدرتمندترین اقتصاد جهان یعنی ایالات متحده در نیم سال اول سال ۲۰۲۴ میلادی احتمالا یا وارد رکودی خفیف می‌شود یا نشانه‌هایی از رکود را نشان می‌دهد اما این به هیچ وجه قطعی نیست. این زمزمه‌ها درباره اقتصاد آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا نیز به گوش می‌رسد اما بانک مرکزی این کشور برخلاف پیش‌بینی‌ها فعلا موفق عمل کرده است. اگر به سراغ آسیا برویم متوجه می‌شویم که ژاپن نیز به عنوان یکی از قدرت‌های اقتصادی در سطح جهان، در سال آینده احتمالا به هدف گذاری خود درباره نرخ تورم نزدیک‌تر می‌شود. در ماه‌های گذشته علی‌رغم عدم انتشار آمار دقیق توسط جمهوری خلق چین، اخبار منفی زیادی درباره اقتصاد این کشور به گوش می‌رسید. ارزیابی‌های اولیه نشان می‌داد که احتمالا اقتصاد چین رونق سابق را نخواهد داشت و سرعت رشد اقتصادی این کشور همین مساله را تایید می‌کند. چین با مشکلات بزرگی در بخش مسکن مواجه است.

در یک نگاه کلی با محوریت سیاست پولی در آمریکا، می‌توان گفت که کاهش نرخ تورم ادامه خواهد داشت و احتمالا فدرال رزرو موقتا برای اطمینان از این مساله نرخ بهره را در سطوح فعلی حفظ می‌کند؛ اما در سال ۲۰۲۴ و برای دوری از رکود، ما شاهد کاهش تدریجی نرخ بهره خواهیم بود. کارشناسان گلدمن ساکس تاکید می‌کنند که اولویت اصلی بانک مرکزی آمریکا تقویت دلار است و پیش‌بینی می‌شود که دلار همچنان قوی باقی خواهد ماند. لازم است به این مساله هم توجه کنیم که نامزدهای حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده نیز به شدت روی مساله حفظ ارزش دلار و افزایش قدرت آن در تجارت جهانی تاکید دارند.

شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در چه وضعیت قرار دارد؟

در مجموع و با نگاهی کلی به ماه‌های گذشته متوجه می‌شویم که CPI در آمریکا به کاهش خود ادامه داده است. این بهبود در اجزای شاخص قیمت نیز گسترده است. حالا اعداد به ما می‌گویند که تقریبا به موقعیت قبل از همه‌گیری کرونا نزدیک شده‌ایم. عواملی مثل حمل و نقل، مسکن، غذا، خودرو، برق، بنزین، روغن، گاز و مراقبت‌های پزشکی روی تغییر CPI نقش مهمی داشته‌اند و تقریبا همگی این موارد در طول سال گذشته کاهش قابل قبولی را ثبت کرده‌اند.

بهبود در وضعیت عرضه و تقاضا با رونق تولید و تامین کالاها و همچنین حل مشکلات حمل و نقل همچنان ادامه دارد و ما احتمالا شاهد CPI پایین‌تری در سال ۲۰۲۴ خواهیم بود. علاوه بر این، همه این موارد در نهایت منجر به کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد خانواده‌ها می‌شود که همین مساله مجدد به ما ثابت می‌کند که از فشار تورمی بر خانوارها کاسته می‌شود.

بازار کار و نرخ بیکاری در سال ۲۰۲۳ در چه وضعیتی بوده‌اند؟

news-goldmansachs-global-economy-better-expected

همان‌طور که گفتم، بازار کار بسیار بهتر از انتظارات عمل کرده و نرخ بیکاری حالا به زیر سطحی پیش از کووید ۱۹ بازگشته است. این یک پیشرفت قابل توجه به حساب می‌آید. رونق و رشد اقتصادی همراه با کاهش مستمر تورم باعث ایجاد فرصت‌های شغلی و کاهش شکاف درآمدی بین طبقات مختلف خواهد شد.

تولید ناخالص داخلی (GDP) در کشورهای مختلف پیشرفت کرده است

تحقیقات گلدمن ساکس به ما نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی به شکل مطلوبی پیشرفت کرده و این نتیجه همان رشد اقتصادی است. تولید ناخالص داخلی در سراسر جهان ۱ درصد و در آمریکا ۲ درصد بیشتر از پیش‌بینی‌های کنونی است. تحلیلگران این مجموعه پیش‌بینی می‌کنند که تولید ناخالص داخلی جهانی در سال جاری ۲.۷ درصد رشد خواهد کرد. آن‌ها توضیح می‌دهند که این بهبود در آمریکا بسیار چشم‌گیر است اما این رشد را حتی در بسیاری از کشورهای منطقه یورو نیز می‌توان دید. حالا در ۸۸ درصد از اقتصادها ما شاهد رونق هستیم. این یک پیشرفت زنجیره‌ای است و مانند دومینو عمل می‌کند. بهبود در بخش تولید و بازار کار در کنار کاهش تورم روی رشد تولید ناخالص داخلی نیز طبیعتا تاثیر مثبتی دارند.

رکود اقتصادی در جهان چقدر محتمل است؟

گفتیم که به دلیل اعمال سیاست‌های انقباضی طولانی مدت، ممکن است در سال ۲۰۲۴ ایالات متحده علائمی از رکود را نشان دهد. کارشناسان اقتصادی احتمال شروع رکود در ۱۲ ماه آینده را حدود ۵۰ درصد تخمین می‌زنند. این میزان نسبت به احتمال ۶۵ درصدی در اواخر سال ۲۰۲۲ اندکی کاهش یافته است.

تحلیلگران گلدمن ساکس احتمال رکود را ۱۵ درصد ارزیابی کرده‌اند که به نوبه خود از ۳۵ درصد در اواخر سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است. آن‌ها انتظار دارند که جهان و به ویژه آمریکا در سال آینده به رشد اقتصادی خود ادامه دهند. این تحلیلگران معتقدند که اقتصاد جهانی به طور کلی رشد ۲.۶ درصدی را در سال ۲۰۲۴ تجربه خواهد کرد. آن‌ها می‌گویند که ایالات متحده از رقبای خود در سال آینده بیشتر و بهتر پیشرفت می‌کند.

اقتصاد چین در چه وضعیتی قرار دارد؟

news-goldmansachs-global-economy-better-expected

گزارش گلدمن ساکس نشان می‌دهد که اقتصاد چین در سال ۲۰۲۳ عملکرد قابل قبولی نداشته است. هر چند که رشد اقتصادی این کشور از پیش‌بینی‌ها بهتر بوده است اما همچنان آمارها ناامید کننده هستند. بازار مسکن چین که از سال‌های قبل در وضعیتی نامساعد به سر می‌برد، امسال نیز به چالش‌های اقتصادی پکن اضافه کرد. تحلیلگران انتظار دارند که رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۴ به ۴.۸ درصد کاهش یابد. این کشور برای رهایی از شرایط فعلی به محرک‌های اقتصادی و حتی سیاسی بیشتری نیاز دارد وگرنه رکود در بخش‌های مختلف از جمله مسکن ادامه خواهد داشت.

نکته مهم دیگر مساله جمعیت‌شناسی در چین است. حالا هند به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل شده و همزمان جمعیت در سن کار چین کاهش یافته است. کاهش مداوم جمعیت چین، این کشور را ملزم می‌کند تا مدل رشد خود را به طور مداوم بازآفرینی کرده و سیاست‌های خود را تغییر دهد.

چرا ممکن است اقتصاد در سال آینده بهتر شود؟

اولین نکته این است که فدرال رزرو ایالات متحده احتمالا برای تقویت بازار، کاهش نرخ بهره را در سال ۲۰۲۴ شروع خواهد کرد. با بهبود فعالیت‌های تولیدی و عادی شدن الگوهای مخارج، انتظار می‌رود در سال آینده شرایط مالی سخت کمتر شود. احتمالا شاهد رشد درآمد قابل تصرف واقعی خواهیم بود و محیط تورم بسیار پایین‌تر و بازارهای کار قوی‌تر ارزیابی می‌شوند. تحلیلگران گلدمن ساکس انتظار دارند که رشد درآمد واقعی ایالات متحده از ۴ درصد در سال جاری به ۲ درصد در سال آینده کاهش پیدا کند اما همین رقم نیز همچنان برای حمایت از مصرف و رشد تولید ناخالص داخلی کافی خواهد بود.

در اتحادیه اروپا بحران انرژی و شوک اقتصادی ناشی از شروع جنگ روسیه و اوکراین محو خواهد شد. کشورهای اروپایی به خوبی چالش‌های انرژی خود را پشت سر گذاشته‌اند و این مساله در کنار رشد تولید ناخالص داخلی در کشورهای منطقه یورو، اقتصاد را به سطوحی قبل از همه‌گیری کرونا بازمی‌گرداند.

بهبود اقتصاد جهانی چه تاثیری روی ارزهای دیجیتال دارد؟

این قسمت در گزارش گلدمن ساکس وجود ندارد اما از آن‌جایی که ما در بخش اخبار والکس بیشتر به اتفاقات دنیای کریپتو می‌پردازیم ذکر چند نکته خالی از لطف نیست. می‌دانیم که ارزهای دیجیتال به نقدینگی بسیار وابسته هستند. کاهش احتمالی نرخ بهره در ماه‌های آینده برای بازارهای پرریسکی مثل رمزارزها خبری مثبت تلقی می‌شود اما از طرفی، داده‌های آماری و تجربه ثابت کرده‌اند که اگر اقتصاد جهانی بهتر شود و مردم در وضعیت مالی مطلوب‌تری باشند، تمایل به سرمایه‌گذاری‌هایی با ریسک بالا به شدت کاهش پیدا می‌کند. عکس این قضیه نیز صادق است، در هر کشوری که ارزش پول ملی کاهش پیدا کند و تورم صعودی شود، تمایل مردم به سرمایه‌گذاری پرریسک افزایش پیدا می‌کند چرا که آن‌ها خواهان سودی هستند که بتواند با تورم مقابله کند. در نتیجه این مساله روی ورود نقدینگی به بازار رمزارزها تاثیرگذار است و بهتر است به عنوان یک فعال بازار ارزهای دیجیتال به این داده‌های کلان و اخبار اقتصادی توجه ویژه‌ای داشته باشیم. برخی تحلیلگران معتقدند که بیت کوین یک حفاظ در برابر تورم است اما زمانی که نرخ تورم کاهش پیدا می‌کند اوضاع چطور خواهد بود؟ قطعا قیمت بیت کوین به عنوان پادشاه کریپتو تحت تاثیر عوامل مختلفی است. ناظران براین باورند که هاوینگ سال آینده با کاهش عرضه به افزایش قیمت منتهی می‌شود اما نباید وزش بادهای مخالف را نادیده بگیریم.

خبرهایی که در این سایت مشاهده می کنید، از سایت های معتبر خبری جمع آوری شده اند. لذا تا جایی که امکان دارد از منابع اصلی استفاده می شود.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

13 + 13 =

طراحی ربات سفارشی