سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

DPS چیست؟

DPS در بورس چیست ؟
  • DPS چیست؟
  • فرمول محاسبه DPS چگونه است؟
  • DPS چه فرقی با EPS دارد؟
  • چطور در ره‌آورد از DPS شرکت‌ها مطلع شویم؟

مفهوم DPSچیست؟

DPS مخفف عبارت Dividend Per Share بوده و به معنای درصدی از EPS است که بین سهامداران تقسیم می‌شود. از آنجایی که هر یک از شرکت‌های سهامیِ دارای مجوز فعالیت در بورس در تقسیم سود از سیاست‌های خاص خود پیروی می‌کنند، بنابراین، DPS در شرکت‌های مختلف متفاوت است.


برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و  ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران


بعضی از شرکت‌ها درصد بیشتری از سود سهام‌ خود را در بین سهامداران و بعضی دیگر درصد کمتری از سود سهام خود را در بین سهامداران خود تقسیم کرده و بیشتر آن را برای تأمین نقدینگی مورد نیاز طرح‌های توسعه‌ای شرکت صرف می‌کنند. در خصوص برنامه‌ریزی برای EPS و نحوه پرداخت DPS به سهامداران، در مجمع عمومی شرکت تصمیم‌گیری می‌شود. به منظور آشنایی کامل با این مفاهیم پیشنهاد میکنیم در دوره تحلیل بنیادی ره‌آورد آکادمی شرکت نمایید.

فرمول محاسبه DPS

برای محاسبه DPS می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید :

محاسبه DPS با استفاده از EPS

برای محاسبه سود نقدی سهام یک شرکت با آگاهی از EPS آن، می‌توانید از فرمول DPS = EPS x DPR استفاده کنید.

در فرمول بالا، DPR مخفف عبارت Divident Payout Ratio به معنای نسبت پرداخت سود سهام است. نسبت پرداخت سود سهام، نسبت کل سود پرداخت شده به سهامداران در مقایسه با درآمد خالص شرکت است. این نسبت در واقع، درصدی از خالص درآمد شرکت است که به صورت سود به سهامداران پرداخت شده‌است.

تفاوت DPS و EPS چیست؟

طبق قانون سازمان بورس، شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس، دست کم ٪۱۰ از EPS سالیانه شرکت را باید به صورت سود انباشته و دست کم ٪۱۰ آن را نیز به صورت سود نقدی بین سهامداران خود تقسیم کنند. اینکه شرکتی مابقی EPS را تقسیم کند، نگه دارد، افزایش سرمایه دهد و یا در مسیر دیگری صرف کند، توسط خود سهامداران و با توجه به سیاست‌های شرکت در مجمع عمومی عادی سالیانه تعیین می شود.

بنابراین، EPS سود ساخته شده برای هر سهم و DPS سود نقدی تقسیم شده برای هر سهم است. در حقیقت، DPS بخشی از EPS است و در بیشتر مواقع مقدار DPS شرکت از مقدار EPS آن کمتر است. زیرا شرکت‌ها اغلب ترجیح می‌دهند‌ مقداری از سود خود را نگه‌ دارند و بر حسب شرایط، آن را برای طرح‌های توسعه‌ای یا رفع نیازهای شرکت به کار ببرند.

 این مطلب را حتماً بخوانید:  تفاوت های EPS و DPS چیست؟

چه عواملی بر DPS پرداختی اثرگذار هستند؟

عوامل زیادی وجود دارند که ممکن است بر توزیع سود توسط یک شرکت اثر بگذارند. از این موارد می‌توان به پرداخت بدهی، نیاز به رشد یا سیاست‌های توزیع سود شرکت اشاره کرد. از آنجایی که DPS بخشی از سود کسب شده توسط شرکت است، انتشار خبر افزایش آن، مورد مثبتی در نظر گرفته می‌شود زیرا نشان‌دهنده اطمینان شرکت از رشد و سوددهی خود است.

افزایش سود همچنین، نشان‌دهنده این است که شرکت دیگر فرصت رشدی برای خود متصور نیست و به جای سرمایه‌گذاری سود در زمینه خرید تجهیزات جدید، آن را بین سهامداران خود تقسیم می‌کند. سرمایه‌گذاری مجدد سود و پرداخت بدهی‌های شرکت نیز از جمله مواردی است که گویای کاهش DPS است.

DPS به چه سهامدارانی پرداخت می‌شود؟

DPS به سهامدارانی تعلق می‌گیرد که در زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه سهامدار شرکت باشند. حتی اگر شخصی فردای روز برگزاری مجمع، سهام خود را بفروشد، باز هم DPS به او تعلق می‌گیرد. این بدان معنا است که فرقی نمی‌کند که سهامداران چند روز پیش از تشکیل مجمع، سهام شرکت را خریداری کرده و یا چند روز پس از تخصیص سود، سهام خود را به فروش می‌رسانند.

DPS چه زمانی پرداخت می‌شود؟

طبق قوانین مصوب در بورس، درصورتی که تقسیم سود در مجمع عمومی عادی سالیانه یک شرکت تصویب شود، آن شرکت موظف است که حداکثر تا ۸ ماه از زمان تصویب، DPS را به سهامداران پرداخت کند.

سود نقدی هر سهم را چگونه می‌توان دریافت کرد؟

دریافت سود نقدی هر سهم به دو روش زیر امکان‌پذیر است که بسته به شرایط مدنظر شرکت، متفاوت است :

۱. مراجعه سهامدار به یک بانک مشخص

در این حالت، شرکت مورد نظر، قراردادی با یکی از بانک‌ها امضا می‌کند که سود سهامداران توسط آن بانک پرداخت شود. در چنین شرایطی، سهامدار با مراجعه حضوری به بانک می‌تواند سود تقسیمی هر سهم تعلق گرفته به خود را دریافت کند. بنابراین، سهامدار باید با دردست داشتن کارت ملی، کپی کارت ملی و کد بورسی خود به یکی از شعب بانک موردنظر مراجعه کند.

۲. واریز به حساب بانکی تعریف‌شده در سجام

امروزه شرط دریافت کد بورسی، ثبت نام و احراز هویت در سامانه سجام است. از جمله اطلاعاتی که در فرایند ثبت نام در سامانه سجام از متقاضیان خواسته می‌شود، معرفی یک حساب بانکی به نام شخص سهامدار است. این امر فرایند دریافت سود نقدی سهام را تسهیل کرده و بسیاری از شرکت‌ها سود نقدی سهام خود را به حساب بانکی سهامداران خود که در سجام معرفی شده، واریز می‌کنند.

چگونه می‌توان DPS شرکت‌ها را در سایت ره‌آورد مشاهده کرد؟

روند پرداخت DPS شرکت‌های سهامی به این صورت است که در صورت تصویب تقسیم سود در مجمع عمومی هر یک از این شرکت‌ها، آن شرکت شرایط و زمان پرداخت DPS را در اطلاعیه‌ای منتشر می‌کند تا سهامداران در تاریخ مقرر، نسبت به دریافت سود نقدی سهام خود اقدام کنند. برای دسترسی به این اطلاعیه‌ها می‌توانید پس از ورود به سایت ره‌آورد، به سربرگ اطلاعیه کدال مراجعه کنید.

روش دیگر برای مشاهده اطلاعیه پرداخت سود یک شرکت سهامی بورسی این است که پس از ورود به سایت ره‌آورد، نام نماد معاملاتی مربوط به آن شرکت را در کادر بالای صفحه جستجو کنید. پس از ورود به صفحه آن نماد، از منوی گزارشات، گزینه اطلاعیه را انتخاب کنید و در میان اطلاعیه‌های موجود، به دنبال اطلاعیه‌ای تحت عنوان «پرداخت سود سهام» بگردید.

همچنین، روش دیگر آگاهی از جزئیات DPS یک شرکت سهامی، این است که پس از ورود به صفحه نماد مورد نظر خود در سایت ره‌آورد، از منوی بنیادی، گزینه DPS را انتخاب کنید. پس از کلیک بر روی این گزینه، می‌توانید به DPS پرداختی شرکت در سال‌های مالی مختلف دسترسی پیدا کنید.

نحوه آگاهی از مقدار DPS شرکت‌ها و روش پرداخت آن

برای آگاهی از مقدار DPS هر شرکت سهامی بورسی و روش پرداخت آن، می‌توانید با امور سهام شرکت مورد نظر خود تماس بگیرید. همچنین، همان‌طور که در بخش قبل اشاره کردیم، روش دیگر آگاهی از جزئیات DPS یک شرکت سهامی این است که با مراجعه به سایت ره‌آورد، به اطلاعیه‌های منتشر شده از سوی آن شرکت‌ در خصوص پرداخت سود نقدی دسترسی پیدا کنید. لازم به ذکر است که در این اطلاعیه‌ها، جزئیات DPS پرداختی از جمله مقدار و نحوه پرداخت آن نیز بیان می‌شود.

جمع‌بندی

DPS یا سود نقدی به معنای درصدی از EPS یا درآمد هر سهم است که بین سهامداران تقسیم می‌شود. از آنجایی که هر یک از شرکت‌های سهامیِ دارای مجوز فعالیت در بورس در تقسیم سود از سیاست‌های خاص خود پیروی می‌کنند، بنابراین، DPS در شرکت‌های مختلف متفاوت است.

مطابق قانون، شرکت‌ها موظف هستند که دست کم ٪۱۰ از EPS سالیانه شرکت را باید به صورت سود انباشته و دست کم ٪۱۰ آن را نیز به صورت سود نقدی بین سهامداران خود تقسیم کنند. تصمیم‌گیری در خصوص اینکه شرکتی مابقی EPS خود را چگونه مصرف کند، توسط سهامداران و با توجه به سیاست‌های شرکت در مجمع عمومی عادی سالیانه انجام می شود. برای یادگیری بیشتر این مفاهیم پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش تحلیل بنیادی را مطالعه نمایید.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

1 × 2 =

طراحی ربات سفارشی