سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

تفاوت پس انداز و سرمایه گذاری؛ کدام بهتر است؟

تفاوت پس انداز و سرمایه گذاری؛ کدام بهتر است؟
  • پس انداز بهتر است یا سرمایه گذاری؟
  • برای انتخاب یکی از این دو روش باید به چه نکاتی دقت کنیم؟

 

پس انداز یا سرمایه گذاری

برای اینکه بدانیم پس انداز بهتر است یا سرمایه گذاری شاید بد نباشد که در ابتدا تعریفی از این دو مفهوم ارائه دهیم. چون خیلی مواقع این دو مفهوم اشتباهاً‌ به‌جای هم استفاده می‌شوند:

وقتی از پس انداز صحبت می‌کنیم منظورمان کنار گذاشتن پول برای زمانی است که به آن نیاز پیدا می‌کنیم. با این تعریف وقتی پولمان را به‌صورت نقد در منزل نگه می‌داریم یا در حساب‌های بانکی جاری یا قرض‌الحسنه می‌گذاریم،‌ نوعی از پس انداز را انجام داده‌ایم.

ولی وقتی پولمان را صرف خرید چیزهایی می‌کنیم که احتمال می‌دهیم در آینده ارزششان رشد کند سرمایه گذاری انجام داده‌ایم. به‌عنوان مثل خرید طلا یا خرید سهام نوعی از سرمایه گذاری است. ولی همانطور که ذکر شد گذاشتن پول در حساب جاری بانک نوعی پس انداز است.


برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و  ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران


کدام بهتر است؟ سرمایه گذاری یا پس انداز

همانطور که می‌دانید کشور ما یک کشور تورمی است و در پنجاه سال گذشته معمولاً‌ با تورم‌های دو رقمی مواجه بوده‌ایم. پس اگر پولی که درمی‌آوریم را در منزل نگه داریم، اگر فرض کنیم امسال سی درصد تورم خواهیم داشت، در پایان سال سی درصد ارزش دارایی خود را از دست داده‌ایم.

در مقابلِ پس انداز، با مفهوم سرمایه گذاری مواجه هستیم. سرمایه گذاری باعث می‌شود نه‌تنها ارزش داراییمان حفظ شود، بلکه می‌تواند به رشد مالیمان کمک بزرگی بکند. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که سرمایه گذاری در کنار مزایای فراوانش، یک عیب هم دارد و آن ریسک است.

روش‌های سرمایه گذاری متنوع هستند. ولی دو پارامتر در این انواع سرمایه گذاری مهم است. اول میزان بازده سرمایه گذاری و دوم میزان ریسک سرمایه گذاری.

 

 این مطلب را هم بخوانید: چگونه حباب قیمت سکه طلا را محاسبه کنیم؟

 

بازده سرمایه گذاری

بازده سرمایه گذاری با حروف اختصاری ROI نشان داده می‌شود که از ابتدای کلمات Return Of Investment گرفته شده است. در ساده‌ترین تعریف، بازده سرمایه‌گذاری نرخی است که با استفاده از آن کارایی یک سرمایه گذاری ارزیابی می‌شود. از لحاظ ریاضی آن را با استفاده از فرمول زیر می‌توان محاسبه کرد:

 

مثلاً اگر شما مبلغ ده میلیون تومان طلا خریده باشید و پس از یک سال ارزش طلای شما به یازده میلیون تومان رسیده باشد، بازده سرمایه گذاری شما در یک سال ده درصد خواهد بود.

ریسک سرمایه گذاری

وقتی پولتان را در بانک می‌گذارید، می‌دانید که بازدهی سپرده‌گذاری در بانک چقدر است. مثلاً در سال ۱۴۰۰ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت ۱۶ درصد اعلام شده بود. ولی بازدهی سرمایه گذاری شما همیشه همینقدر شُسته و رُفته نیست. مثلاً قبل از سرمایه گذاری در سکه یا بورس یا ارزهای دیجیتال نمی‌توانید مطمئن باشید که قرار است چه مقدار سود نصیبتان شود. اینجاست که بحث ریسک سرمایه گذاری مطرح می‌شود: یعنی شما با سرمایه گذاری در بیشتر بازارها میزانی از ریسک را متحمل می‌شوید.

یک قاعده کلی این است که هر چقدر سود احتمالی یک سرمایه گذاری بیشتر باشد، ریسک بالاتری دارد. یک مثال عینی آن مقایسه بین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال در مقایسه با سرمایه گذاری در سپرده‌های بانکی است. بسته به اینکه چه مدت پولتان را در بانک می‌گذارید، می‌توانید سودی بین ۱۶ تا ۲۰ درصد دریافت کنید. این میزان بازده را با سودهای چند هزار درصدی که بعضی از ارزهای دیجیتال داده‌اند مقایسه کنید.

ولی مسئله‌ای که نباید به‌راحتی از کنار آن گذشت این است که با سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال شما ریسک بسیار بالایی را متحمل می‌شوید. حتی ممکن است بخش بزرگی از پولتان را از دست بدهید. پس به‌عنوان یک قاعده کلی این موضوع را در نظر داشته باشید: بازدهی بالاتر تقریباً در تمام موارد برابر است با ریسک بیشتر.

برتری‌های پس انداز و سرمایه گذاری نسبت به هم

پس انداز و سرمایه گذاری را می‌توان از چند جنبه با هم مقایسه کرد:

 

۱- بازدهی

وقتی پولمان را پس انداز می‌کنیم، توقع بازدهی نداریم. مگر اینکه گذاشتن پول در بانک را هم به‌عنوان پس انداز در نظر بگیریم. به‌ این ترتیب می‌توان گفت بازدهی پس انداز یا صفر یا عددی کوچک است. ولی در سرمایه گذاری، بسته به نوع آن، با بازدهی‌های بسیار بالا تا بازدهی‌های بسیار پایین -حتی گاهی منفی- مواجه هستیم.

 

۲- نقدشوندگی

پس انداز معمولاً نقدشوندگی بسیار بالایی دارد. یعنی هر زمان که اراده کنید می‌توانید از پس اندازتان استفاده کنید. ولی در انواع روش‌های سرمایه گذاری با نقدشوندگی‌های مختلفی مواجه هستیم. مثلاً ممکن است سهامی که خریده‌اید مشتری نداشته باشد و برای نقد کردنش برای چند روز با مشکل مواجه شوید. یا اگر در مسکن سرمایه گذاری کنید معمولاً کمی طول می‌کشد تا بتوانید آن را به پول نقد تبدیل کنید.

 

۳- ریسک

پس انداز ریسک چندانی ندارد. ولی سرمایه گذاری های مختلف، ریسک‌های متفاوتی دارند.

 

۴- اهداف زمانی

پس انداز معمولاً برای اهداف کوتاه‌مدت‌تر استفاده می‌شود. ولی وقتی شما پولتان را سرمایه گذاری می‌کنید احتمالاً دید بلندمدت‌تری دارید. ممکن است این بازه زمانی به دهه‌ها برسد. مثل سرمایه گذاری والدین برای فرزندانشان در بیمه‌های عمر.

 

چه زمانی سرمایه گذاری یا پس انداز کنیم؟

همانطور که در تصویر زیر می‌بینید، اگر در سال ۱۴۰۰ مثلاً در طلا سرمایه گذاری می‌کردید ۱۱/۶۰ درصد بازدهی کسب می‌کردید. یعنی حتی از سپرده‌گذاری بانکی هم کمتر.

 

 

ولی اگر به یک سال قبل برگردیم، سرمایه گذاری در طلا می‌توانست ۷۳ درصد بازدهی داشته باشد.

 

نکته این است که وقتی بازارهای مالی رکودی است، بهتر است پولمان را در بانک پس انداز کنیم. ولی وقتی بازارهای مالی رونق دارند سرمایه گذاری بسیار بهتر از پس انداز عمل می‌کند. تفاوت در دو تصویر بالا کاملاً مشهود است. البته تشخیص اینکه بازارهای رکودی هستند یا رونق دارند چندان ساده نیست و به عوامل زیادی مثل مسائل سیاسی و سیاست‌های بانک مرکزی بستگی دارد. بنابراین برای تشخیص آن لازم است تا حدی گوشمان را نسبت به روندهای اصلی اقتصاد تیز کنیم.

 

چه مقدار از پولمان را سرمایه گذاری و چه مقدار از آن را پس انداز کنیم؟

داشتن پرتفوی متنوع همیشه مهم است. در بازارهای رکودی بهتر است بخش بزرگتری از داراییمان را پس انداز و بخش کوچکتر را سرمایه گذاری کنیم. ولی در بازارهای پررونق بهتر است بخش بزرگتر را به سرمایه گذاری و بخش کوچک‌تری را به پس انداز اختصاص بدهیم.

نکته مهم دیگر میزان ریسک پذیری شماست که بالاتر هم درباره آن صحبت کردیم. ریسک پس انداز تقریباً صفر است و ریسک سرمایه گذاری براساس روش‌های مختلف آن متفاوت خواهد بود. اینجاست که انتخاب برای هرکسی متفاوت خواهد بود.

 

جمع‌بندی:

در کشوری که همیشه با تورم دست و پنجه نرم می‌کند، احتمالاً روش‌های پس اندازِ ساده نمی‌تواند سرمایه‌ شما را از آب رفتن نجات دهد. بنابراین سرمایه گذاری می‌تواند گزینه بهتری باشد. ولی باید این موضوع را هم در نظر گرفت که روش‌های مختلف سرمایه گذاری ریسک‌های مختلفی دارند. بنابراین برای ورود به دنیای سرمایه گذاری باید تا جایی که ممکن است دانشمان در حوزه‌های مختلف مالی را بالا ببریم.

ما در ره‌آورد یک برنامه ویدئویی به‌نام رهنمون با محوریت سرمایه گذاری شخصی می‌سازیم که پیشنهاد می‌کنیم اگر در زمینه سرمایه گذاری تازه‌کار هستید این برنامه ویدئویی را پیگیری کنید.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

10 + پانزده =

طراحی ربات سفارشی