سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

قیمت پایانی و قیمت معامله

قیمت پایانی و قیمت معامله

در عصر حاضر که گستردگی ابزارهای ارتباط جمعی باعث به اشتراک گذاشتن تجارب افراد با سایرین حتی از فواصل بسیار دور شده، افراد بسیاری با دیدن و شنیدن در مورد سودهایی که تحلیلگران و سرمایه‌گذاران بازارهای مختلف از جمله بازار بورس ایران کسب می‌کنند، مشتاق می‌شوند تا در این عرصه قدم برداشته و وارد این بازارها شوند اما پس از دریافت کد معاملاتی و ورود به دنیای بازارهای مالی، خیلی زود متوجه می‌شوند که معامله و کسب سود آنقدرها هم ساده نبوده و مانند هر کار تخصصی دیگری نیاز به آموزش و کسب تجربه دارد.

جدا از این مسئله که بدانیم چه سهم یا ارزی مناسب خرید و فروش است و چه زمانی باید وارد معامله شد، اصطلاحات و مفاهیم پایه‌ای بسیاری وجود دارد که بدون دانستن آنها، حتی خواندن تابلوی معاملاتیِ یک نماد هم دشوار خواهدشد. بسیاری از ما نمی‌دانیم که اعداد و ارقامی که در تابلوی معاملاتی یک نماد یا صفحه معاملات کارگزاری خود مشاهده می‌کنیم، چه مفهومی دارد و در مورد اصطلاحاتی مثل شناوری سهم، قیمت پایانی سهام، اولین قیمت، قیمت آخرین معامله، بازه قیمتی مجاز و… اطلاعات کاملی نداریم.

در این مقاله قصد داریم انواع قیمت‌ها را بررسی کرده و با نکات کلیدی آن‌ که در انجام معاملات کمک‌کننده خواهدبود، آشنا شویم.

انواع قیمت در بازارهای مالی

قیمت نمادهای بورسی، وضعیت آن سهم را در طی دوره‌های مختلف در بازار سرمایه نشان می‌دهد. این قیمت، شناور بوده و بر مبنای میزان عرضه و تقاضایی که برای سهم وجود دارد، کاهش یا افزایش پیدا می‌کند.

تحلیلگران و سرمایه‌گذاران بازار سرمایه با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف یا تابلوی معاملاتی بورس، این تغییرات قیمت را در بازه‌های زمانی مختلف، پیگیری و بررسی می‌کنند تا بر اساس رفتار گذشته قیمت، حرکت بعدی آن را در آینده حدس بزنند.

 این مطلب را حتماً بخوانید: آموزش بورس رایگان از صفر تا صد

به طور کلی، در تابلوی معاملاتی هر نماد، ۸ قیمت وجود دارد که عبارتند از:

  • اولین قیمت یا قیمت باز شدن

قیمتی که اولین معامله‌ی روز معاملاتی، در آن قیمت انجام می‌شود.

  • قیمت آخرین معامله یا قیمت بسته شدن

قیمتی که آخرین معامله‌ی روز معاملاتی، در آن قیمت انجام می‌شود.

  • قیمت پایانی

میانگین وزنی قیمت‌هایی که سهم در طی یک روز معاملاتی، در آنها معامله شده‌است.

  • قیمت دیروز

قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل است‌.

  • بازه قیمت مجاز

حداقل و حداکثر قیمتی که سهم می‌تواند در روز معاملاتی جاری در آن معامله شود قیمت مجاز نامیده می‌شود و دامنه نوسانِ قیمتی مجاز برای سهم است.

  • بازه روز

کمترین و بیشترین قیمتی که در روز معاملاتی جاری، سهم در آن معامله شده، بازه‌ای را می‌سازد که بازه روز خوانده می‌شود.

(کمترین قیمت را Low price و بیشترین قیمت را High price می‌نامیم).

  • بازه هفته

میزان نوسان قیمتی یک سهم را در طول هفته معاملاتی جاری نشان می‌دهد و از حداقل و حداکثر قیمتی که سهم در یک هفته در آن معامله می‌شود، تشکیل شده‌است.

  • بازه سال

میزان نوسان قیمتی یک سهم را در طول یک سال نشان می‌دهد و از حداقل و حداکثر قیمتی که سهم در یک سال اخیر در آن معامله می‌شود، تشکیل شده‌است.


برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و  ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران


قیمت آخرین معامله در بورس چیست؟

منظور از قیمت آخرین معامله (Close price)، قیمتی است که سهم در یک روز معاملاتی، برای آخرین بار در آن معامله شده‌است. به طور معمول، این قیمت به دلیل نوسانات بسیار زیاد بازار، متغیر است. بنابراین، برای قیمت یک سهم، از قیمت پایانی استفاده می‌شود و با این وجود، قیمت آخرین معامله از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، اگر شخصی قصد سفارش‌گذاری برای سهمی را داشته باشد و بخواهد سفارش ثبت‌شده او با سرعت و احتمال انجام بیشتری همراه باشد، باید به قیمت آخرین معامله توجه کرده و قیمت سفارش‌گذاری را قیمتی نزدیک به آن در نظر بگیرد.

 

قیمت پایانی سهام در بورس چیست؟

هر سهم در هر روز معاملاتی ممکن است هزاران بار در بازه مُجازِ نوسان خود معامله شود و قیمت‌های مختلفی را تجربه کند تا در نهایت، یک کندل روزانه شکل بگیرد. این کندل از چهار قیمت زیر تشکیل می‌شود:

✔️ اولین قیمت (Open price)

✔️ آخرین قیمت (Close price)

✔️ بالاترین قیمت (High price)

✔️ پایین‌ترین قیمت (Low price)

 

حال سوال این است که در میان انبوه قیمت‌هایی که سهم در آن معامله شده، کدام قیمت را به عنوان قیمت سهم در نظر بگیریم؟

این قیمت، همان قیمت پایانی است که مبنایی برای محاسبه و مشخص کردن مبدأ تغییرات قیمتی و بازه مجاز قیمت برای روز بعد محسوب می‌شود. به عنوان مثال، فرض کنید که قیمت پایانی سهمی در تابلوی معاملاتی سهم، ۴۰۰۰ تومان باشد. در چنین حالتی، اگر دامنه نوسان قیمتی مجاز، بین منفی ۵ درصد و مثبت ۵ درصد باشد، این سهم در طول روز معاملاتی آتی می‌تواند بین قیمت‌های ۳۸۰۰ تومان و ۴۲۰۰ تومان نوسان کند. این بازه‌ی مشخص‌شده، حتمی نبوده و ممکن است سهمی در طول یک روز، فقط در سقف قیمتی خود یعنی ۴۲۰۰ تومان معامله شود و صف خرید ایجاد شود یا در قیمتی بین سقف و کف قیمتی خود معامله شود و هرگز قیمت سقف و کف را تجربه نکند.

حجم مبنا چیست؟

برای بررسی نحوه محاسبه قیمت پایانی یک سهم ابتدا لازم است که بدانیم حجم مبنای سهم چیست. به تعداد سهام یک شرکت که باید طی یک روز معاملاتی خرید و فروش شود تا سهم این اجازه را داشته باشد که بر اساس سقف دامنه نوسان خود در روز بعد، افزایش یا کاهش قیمتی را تجربه کند، حجم مبنا گفته می‌شود. این حجم در بازارهای اول و دوم بورس و بازار پایه فرابورس، برابر ۰.۰۰۰۴ تعداد سهام یک شرکت است. برای مشاهده این مقدار، نیازی به محاسبه ندارید زیرا توسط سازمان بورس محاسبه شده و در سایت ره‌آورد، به راحتی و با جستجوی نام نماد مورد نظر، می‌توانید حجم مبنای سهم را مشاهده کنید.

 

قیمت پایانی سهام چگونه محاسبه می‌شود؟

قیمت پایانی یک نماد معاملاتی در بورس ایران، در واقع میانگین وزنی قیمت‌هایی است که سهم در طی یک روز معاملاتی در آنها خرید و فروش شده‌است. برای به‌دست آوردن قیمت پایانی یک نماد بورسی کافی است قیمت هر معامله را در تعداد سهامی که در آن قیمت، خرید و فروش شده، ضرب کنید. مجموع این مقادیر را به‌دست آورده و در نهایت، مجموع را بر تعداد کل سهامی که در طی آن روز، معامله شده، تقسیم کنید.

 این مطلب را حتماً بخوانید: آموزش تحلیل بنیادی

البته لازم به ذکر است که این مقدار به‌دست‌آمده، در وضعیتی درست است که حجم مبنای نماد معاملاتی پر شده باشد یعنی حجم معاملات انجام‌شده، بزرگ‌تر یا مساوی با حجم مبنا باشد. در غیر این صورت، این محاسبات به شیوه دیگری انجام می‌شود که در ادامه در خصوص محاسبه قیمت پایانی با توجه به حجم مبنای سهم، به تفصیل صحبت خواهیم‌کرد.

به عنوان مثال، فرض کنید می‌خواهید قیمت پایانی سهمی که حجم مبنای روزانه آن پر شده را به‌دست آورید. اگر قیمت پایانی سهم، ۴۰۰۰ تومان باشد، با فرض اینکه سهم می‌تواند از منفی ۵ درصد تا مثبت ۵ درصدِ این قیمت نوسان داشته باشد، بازه قیمتی مجاز برای نوسان سهم (۳۸۰۰ تا ۴۲۰۰) خواهدبود. اگر تعداد ۵۰۰۰ سهم از این نماد با قیمت ۳۹۰۰ تومان، ۷۵۰۰ سهم با قیمت ۴۲۰۰ تومان، ۱۵۰۰ سهم با قیمت ۴۰۸۰، تومان، ۳۷۰۰ سهم با قیمت ۴۱۵۰ تومان و ۱۰۰۰ سهم با قیمت ۴۰۵۰ تومان معامله شود،

ابتدا قیمت هر معامله را در تعداد سهام معامله‌شده در آن قیمت، ضرب کرده و حاصل را جمع می‌کنیم:

۱۹۵۰۰۰۰۰ = ۳۹۰۰ × ۵۰۰۰

۳۱۵۰۰۰۰۰ = ۴۲۰۰ × ۷۵۰۰

۶۱۲۰۰۰۰ = ۴۰۸۰ × ۱۵۰۰

۱۵۳۵۵۰۰۰ = ۴۱۵۰ × ۳۷۰۰

۴۰۵۰۰۰ = ۴۰۵۰ × ۱۰۰۰

 

۷۶۵۲۵۰۰۰ = ۴۰۵۰۰۰۰ + ۱۵۳۵۵۰۰۰ + ۶۱۲۰۰۰۰ + ۳۱۵۰۰۰۰۰ + ۱۹۵۰۰۰۰۰ = مجموع

 

نحوه محاسبه قیمت بازگشایی سهام در روز معاملاتی بعد (قیمت پایانی سهم در روز جاری) با استفاده از قیمت پایانی روز قبل و حجم مبنای سهم

اگر حجم مبنای سهم به طور کامل پر نشده باشد یا به عبارت دیگر، حجم معاملاتِ انجام‌شده در طی یک روز معاملاتی، کمتر از حجم مبنای سهم باشد،

 

فرض کنید در مثال قبل، حجم مبنای سهم، ۳۴۰۰۰ تومان و قیمت پایانی سهم در روز قبل، ۴۰۰۰ تومان باشد. برای محاسبه قیمت بازگشایی سهم در روز بعد (قیمت پایانی روز جاری) باید به صورت زیر عمل کنید:

در قسمت قبل، میانگین وزنی قیمت‌های معامله‌شده سهم را به‌دست آوردیم و حجم معاملات نیز ۱۸۷۰۰ معامله در روز جاری بوده.

به عبارت دیگر، برای محاسبه قیمت پایانی یک سهم، اگر میانگین وزنی قیمت‌های معامله‌شده آن سهم در طول روز جاری نسبت به قیمت پایانی روز قبل خود X تومان تغییر پیدا کند و تعداد سهام معامله شده (حجم معاملات) در طول روز، مساوی یا بیشتر از حجم مبنای سهم باشد، کل مقدار X تومان در تعیین و محاسبه قیمت پایانی در نظر گرفته می‌شود؛ ولی اگر حجم معاملات کمتر از حجم مبنا باشد و نسبت حجم معاملات به حجم مبنا کمتر از عدد یک شود، دقیقاً به اندازه همان نسبت از X تومان به قیمت پایانیِ روز قبل اضافه خواهدشد.

 این مطلب را حتماً بخوانید: آموزش پرایس اکشن

عوامل تعیین‌کننده قیمت پایانی سهام در بورس چه هستند؟

عوامل متعددی بر محاسبه و تعیین قیمت پایانی سهام اثرگذار هستند که از جمله آنها می‌توان به حجم معاملات انجام‌شده در یک روز معاملاتی، حجم مبنای سهم، افزایش سرمایه شرکت، ارائه سهام حق تقدم برای سهامداران و موارد دیگر اشاره کرد که در این مقاله، دو مورد از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

حجم معاملات انجام‌شده در یک روز معاملاتی

همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره شد، قیمت پایانی یک سهم، تمامی قیمت‌هایی را که در طول یک روز معاملاتی و در دامنه نوسان مجاز سهمِ مورد نظر محقق شده، شامل می‌شود. هر یک از قیمت‌هایی که سهم در آنها معامله شده، حجم مشخصی دارند و تمامی این حجم‌های معاملاتی که در فرمول محاسبه قیمت پایانی به آنها اشاره شد، در تعیین قیمت پایانی سهم، مورد استفاده قرار گرفته و اثرگذار خواهند بود.

حجم مبنا

حجم مبنا یکی از عواملی است که در محاسبه قیمت پایانی سهم لحاظ می‌شود تا تمام تغییرات مجاز در یک روز معاملاتی، برای تعیین قیمت بازگشایی سهام در روز بعد، در نظر گرفته شود. این حجم رابطه مهمی با قیمت پایانی سهم و تعیین آن داشته و وجود آن موجب می‌شود که در صورت پایین بودن حجم معاملات روزانه، قیمت پایانی، تغییر زیادی نداشته باشد. به عنوان مثال، اگر یک سهم در طول یک روز معاملاتی با صف خرید یا فروش مواجه باشد و حجم معاملات آن روزِ سهم نسبت به حجم مبنای سهم بسیار کم باشد، قیمت پایانی سهم تغییر چندانی نخواهدداشت.

این موضوع در روزهای منفی بازار بسیار کمک‌کننده است و نزولی شدن مداوم قیمت سهم و قفل شدن صف فروش آن را کاهش می‌دهد. در ضمن، موجب می‌شود که سهم در صف فروش نیز با حجم مناسبی دست به‌دست شده و با ورود سهامداران جدید، از قدرت و شدت نزول قیمت کاسته شود و در صورتی که معامله صورت نگیرد، ترمز نزول قیمتی، کشیده خواهدشد. از طرفی، در مثبت‌های بازار هم می‌تواند کنترل‌کننده قیمت و رشد بی‌رَویه سهام کوچک باشد.

 

چرا از قیمت پایانی به عنوان مبنای معاملات استفاده می‌شود؟

فرض کنید به جای قیمت پایانی، قیمت آخرین معامله به عنوان مبنای قیمت معاملات روز بعد در نظر گرفته شود. در چنین حالتی، اگر اکثر معاملات در طی روز جاری در کف قیمتی انجام شود و تنها آخرین معامله در سقف قیمتی انجام شود، مبنای قیمت معاملات روز آینده، سقف قیمتی روز جاری خواهدبود که اعتباری ندارد. عکس این موضوع هم امکان‌پذیر است.

یعنی تمامی معاملات روز جاری در سقف قیمتی انجام شده و تنها آخرین معامله که حجم آن نسبت به حجم باقیِ معاملات روز، کمتر است، در کف قیمتی انجام شود. در این حالت نیز کف قیمتی، مبنای قیمت معاملات روز بعد در نظر گرفته می‌شود که این قیمتی که به عنوان مبنا در نظر گرفته شده نیز اعتباری نخواهدداشت و ممکن است در اثر سفته‌بازی‌های پشت پرده، ایجاد شده‌باشد. به همین دلیل، برای جلوگیری از فاقد اعتبار شدنِ قیمت مبنای معاملات روز آتی، قیمت پایانی، بهترین قیمتی است که می‌تواند به عنوان قیمت بازگشایی روز بعد در نظر گرفته شود.

 

پُر نشدن قیمت پایانی چه معنایی دارد؟

این عبارت یک اصطلاح عامیانه و رایج در بین معامله‌گران بازار بورس است. به عنوان مثال، فرض کنید سهمی در اکثر مدت‌زمان روز معاملاتی جاری، ۰.۵ درصد نوسان مثبت داشته و در همین حوالی معامله شده‌باشد ولی در ۳۰ دقیقه پایانی روز، قیمت افزایش یافته و ۵ درصد نوسان مثبت داشته و در حوالی ۵ درصد معامله شده‌باشد. از طرفی، حجم معاملات در این ۳۰ دقیقه، به طور تقریبی برابر با ۱۰ درصد از کل حجم معاملات روز جاری باشد. در چنین حالتی، به این علت که حجمِ بخش زیادی از معاملات در بازه نوسانی مثبت، ۰.۵ درصد انجام‌ گرفته، قیمت پایانی سهم به ۰.۵ درصد نزدیک‌تر خواهدبود تا ۵ درصد و می‌گویم قیمت پایانی سهم، پر نشده‌است.

 

تفاوت قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی در بورس چیست؟

۱. قیمت آخرین معامله، قیمت لحظه‌ای یک سهم است و در واقع، آخرین قیمتی است که تا آن لحظه از روز معاملاتی، سهم در آن قیمت معامله شده‌است اما قیمت پایانی یک سهم میانگینی از قیمت‌هایی است که سهم در طی یک روز معاملاتی، در آن معامله شده‌است.

۲. از قیمت آخرین معامله، برای ایجاد کردن کندل‌های روزانه نمودار سهام استفاده می‌شود؛ در صورتی که قیمت پایانی در شکل‌گیری کندل‌های نمودار سهم نقشی ندارد و تنها به عنوان قیمت مبنای سهم در روز معاملاتی بعد محسوب می‌شود.

۳. حجم مبنا تأثیری در قیمت آخرین معامله ندارد ولی در محاسبه قیمت پایانی اثرگذار است.

۴. قیمت آخرین معامله‌ی یک سهم ممکن است نوسانات بسیاری داشته باشد. به طور مثال، بین منفی ۵ درصد تا مثبت ۵ درصد به صورت هیجانی نوسان کند اما تغییرات قیمت پایانی از هیجان به دور است و تنها با رشد منطقی و معقولِ حجم معاملات تغییر می‌کند که این تغییر هم بسیار آهسته‌تر از تغییرات قیمت آخرین معامله‌ی سهم است.

۵. در سهمی که نتوانسته حجم مبنای خود را پر کند، این امکان وجود دارد که قیمت آخرین معامله مثبت ۵ درصد رشد کند ولی قیمت پایانی سهم رشدی نداشته باشد. در چنین شرایطی، سهامداری که سهم خود را در روز معاملاتی گذشته و در مثبت ۵ درصد خریده، سودی به‌دست نیاورده‌است.

۶. در مواقعی که حجم مبنای سهم پر شده‌باشد، قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله برابر می‌شود و در واقع این دو قیمت به یک اندازه رشد یا افت می‌کنند.

 این مطلب را حتماً بخوانید: تابلوخوانی چیست؟

محاسبه سود و زیان با کدام قیمت انجام می‌شود؟

سود و زیان در بازارهای مالی در صورتی دقیق خواهدبود که سهم، کالا، ارز یا به طور کلی دارایی سرمایه‌گذاری‌شده خود را فروخته باشید. بنابراین، در بازار بورس هم زمانی می‌توانید سود یا زیان قطعی خود را محاسبه کنید که سهم مورد نظر را فروخته باشید؛ اما اگر قصد دارید بدون به فروش رساندن سهام خود، میزان سود یا زیان آن را محاسبه کنید، در دو حالت می‌توانید این کار را انجام دهید.

اولین حالت زمانی است که بازار، باز است. در چنین حالتی، قیمتی که با آن سود یا زیان خود را محاسبه می‌کنید، قیمت آخرین معامله‌ی سهم خواهدبود. شما قصد دارید در لحظه، سهام خود را بفروشید؛ بنابراین، در چنین حالتی، قیمت پایانی، هیچ نقشی در تعیین سود و زیان شما نخواهدداشت.

حالت بعدی را زمانی در نظر می‌گیریم که بازار بسته است. در این زمان، قیمت در حال تغییر نیست و شما هم قادر به فروش سهام خود نیستید و باید تا روز معاملاتی بعد صبر کنید. در چنین حالتی، قیمت پایانی که مبنای قیمت روز معاملاتی بعد محسوب می‌شود، بهترین قیمت معیار برای محاسبه سود یا زیان است. اگر چه محاسبه سود با این روش هم دقیق نیست، اما به این دلیل که قیمت پایانی، قیمتی تعادلی برای معاملات روز بعد است، معیار خوبی برای محاسبه سود و زیان خواهدبود.

 

چگونه می‌توان قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله یک نماد را مشاهده کرد؟

برای مشاهده قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله یک سهم، باید ابتدا وارد سایت ره‌آورد شده و نام نماد مورد نظر را جستجو کنید. در این قسمت، می‌توانید قیمت آخرین معامله، قیمت پایانی

 

مزایا و معایب استفاده از قیمت پایانی در بورس چیست؟

حالا که با قیمت پایانی و اهمیت استفاده از آن در بورس برای تعیین قیمت بازگشایی و دامنه نوسان روز بعد آشنا شدیم، می‌خواهیم در خصوص مزایا و معایبِ استفاده از آن صحبت کنیم.

مزایا

استفاده از قیمت پایانی، به عنوان معیار و مبنای محاسبه دامنه نوسان روز آتی، موجب جلوگیری از ایجاد قیمت‌های کاذب در سهم توسط سفته‌بازان می‌شود. این قیمت موجب می‌شود که رشد یا اُفتِ قیمتیِ یک سهم، بر اساس رَوند معقول و منطقیِ عرضه و تقاضا اتفاق بیفتد.

معایب

می‌دانیم معامله‌گران با هدف کسب سود وارد بازار شده و اقدام به معامله می‌کنند و اگر سهمی در طول چند روز متوالی در صف خرید قرار گیرد و حجم معاملات آن نسبت به حجم مبنا بسیار پایین باشد، قیمت پایانی سهم که به عنوان مبنای قیمت معاملات در روز معاملاتی آتی است، رشد چندانی نخواهد داشت.

این موضوع همان‌طور که باعث می‌شود قیمت سهم به صورت هیجانی رشد نکرده و از اُفت و رشدهای شدید قیمتی جلوگیری می‌کند، موجب می‌شود معامله‌گری که با هدف کسب سود وارد بازار شده، برای رسیدن به سود مد نظر خود در شرایط دشواری قرار گیرد و مدت‌زمان رسیدن به حد سود او بسیار طولانی شود.

 

سؤالات متداول در خصوص قیمت پایانی

مفهوم آخرین قیمت چیست؟

آخرین قیمت یا قیمت آخرین معامله، قیمتی است که سهم به صورت لحظه‌ای در آن معامله شده‌است.

 

کدام قیمت در پایان جلسه معاملاتی مبنای قیمت معاملات روز بعد قرار می‌گیرد؟

قیمت پایانی در پایان روز معاملاتی، مبنای قیمت معاملات در روز بعد قرار خواهدگرفت.

 

چگونه می‌توان قیمت پایانی و آخرین قیمت یک نماد را مشاهده کرد؟

شما می‌توانید قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله یک سهم را با جستجوی نام نماد در سایت ره‌آورد یا پنل‌های معاملاتی کارگزاری خود مشاهده کنید.

 

معمولاً برای اشاره به قیمت یک سهم، از کدام مفهوم استفاده می‌شود؟

به دلیل اینکه قیمت آخرین معامله در اکثر مواقع نوسانات زیادی دارد و قیمت معتبری برای اشاره به قیمت سهم نیست، از قیمت پایانی که با در نظر گرفتن حجم مبنا و میانگین وزنی تمام قیمت‌های معامله‌شده در روز معاملاتی محاسبه می‌شود، استفاده می‌کنیم.

 

محاسبه سود و زیان باید با قیمت پایانی سهم انجام شود یا قیمت آخرین معامله؟

محاسبه قطعی سود و زیان یک سهم زمانی انجام می‌شود که آن سهم فروخته شده‌باشد. درصورتی که قصد محاسبه سود سهمی را پیش از فروش آن دارید، محاسبه سود در زمان باز بودن بازار بورس، با قیمت آخرین معامله و در زمان بسته بودن بازار، با قیمت پایانی انجام می‌شود.

 

اگر قیمت پایانی کمتر از قیمت آخرین معامله باشد چه اتفاقی می‌افتد؟

اختلاف قیمتی بین قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله برای تعیین زمان مناسب خرید و فروش بسیار حائز اهمیت است. معامله‌گران در اکثر مواقع برای خرید و فروش یک سهم، قیمت پایانی را در نظر می‌گیرند نه قیمت آخرین معامله و علت این کار هم مبنا بودن قیمت پایانی برای شروع معاملات روز بعد است.

به عنوان مثال، اگر قیمت پایانی سهمی ۰.۵ درصد رشد کرده‌باشد ولی قیمت آخرین معامله ۵ درصد افزایش را تجربه کند و سهم قفل صف خرید شود، بهتر است دست به معامله‌ی خرید نزنید. علت توصیه به عدم خرید در چنین شرایطی این است که در صورت موفق شدن و خریداری سهم، قیمت روز آتی این نماد معاملاتی از قیمتی که شما سهم را در آن خریدید، پایین‌تر خواهدبود و حتی اگر در طی کل روز معاملاتی، در سقف قیمتی خود معامله شود، باز هم به طور تقریبی در نقطه سربه‌سری قیمت سهم با قیمت خرید خود قرار خواهیدداشت.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی انواع قیمت‌ها در بازارهای مالی پرداختیم و دو مورد از مهم‌ترین قیمت‌ها یعنی قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی را به طور جداگانه و به تفصیل بررسی کردیم. می‌‌دانیم که قیمت پایانی، اساس محاسبات قیمت بازگشایی سهم و دامنه نوسان در روز معاملاتی بعد است که با توجه به میانگین وزنی قیمت معاملات روز جاری، حجم معاملات روز جاری و حجم مبنای سهم محاسبه می‌شود. این قیمت به این علت که از سفته‌بازی‌ها می‌کاهد و از نوسانات شدید به دور است، به عنوان بهترین قیمت برای محاسبه قیمت بازگشایی سهم در روز معاملاتی آتی محسوب می‌شود. در آخر اشاره کردیم که این قیمت و سایر اطلاعات لازم برای تحلیل و بررسی یک سهم را می‌توان از سایت ره‌آورد مشاهده کرد.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

سه × 1 =

طراحی ربات سفارشی