سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف مالی، محافظت از سرمایه اشخاص در برابر تغییرات تورمی کشور و دنیا است که علاوه بر کسب سود سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری مورد نظر؛ موجب می‌شود که سرمایه اصلی و اولیه اشخاص، از خطرات تورم حفظ شده و ارزش آن پایدار نگه داشته شود. سرمایه‌گذاری می‌تواند توسط خود شخص و به صورت مستقیم، یا به صورت غیرمستقیم و به وسیله واسطه انجام شود که هر یک از این روش‌ها، مزایای مختص به خود را دارد. اغلب افرادی که آگاهی و مهارت کافی برای تحلیل بازارهای مالی یا زمان لازم برای کسب مهارت یا انجام معاملات را ندارند ولی مایل به سرمایه‌گذاری و کسب سود از این بازارها هستند، این امکان را دارند که به صورت غیرمستقیم سرمایه‌گذاری کرده و از بازدهی خوب آن بهره‌مند شوند. در این بین، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، یکی از ابزارهای مهم سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است. برای کشب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش اقتصاد کلان را مطالعه نمایید.

 

صندوق سرمایه‌گذاری چیست؟

صندوق سرمایه‌گذاری یکی از ابزارهای مناسب برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بازارهای مالی و کسب سود از این بازارها است. این صندوق‌ها، با استفاده از تیم‌های تحلیلی خبره و متخصص، این امکان را برای تمام افراد فراهم می‌کنند تا به صورت تخصصی و اصولی، سرمایه‌گذاری کرده و با دارا بودن هر سطح دانشی از بازارهای مالی، به صورت غیرمستقیم از آن بهره‌مند شوند.

علاوه بر تیم‌های تحلیلی متخصص که جذابیت لازم برای سرمایه‌گذاری عموم مردم در این صندوق‌ها را ایجاد می‌کنند، بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی دیگر از جذابیت‌های آن به شمار می‌آید. بازدهی این صندوق‌ها به طور معمول از بازده بانکی بالاتر است و همین امر موجب می‌شود که افراد با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها، سود بیشتری را نسبت به سود بانکی دریافت کنند که بسیار ترغیب کننده خواهد ببود

از دیگر جذابیت‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری، امکان سرمایه‌گذاری در آن‌ها با سرمایه اندک است. می‌دانیم که ورود به بعضی از بازارهای مالی و سسرمای‌گذاری در آن‌ها با هدف کسب سود، نیازمند مبالغ زیادی است که از توان افراد بسیاری خارج بوده و موجب می‌شود که امکان سرمایه‌گذاری در آن بازار را از دست بدهند اما صندوق‌های سرمایه‌گذاری این امکان را ایجاد کردند که عموم مردم بتوانند با سرمایه‌های اندک، در بازارهای مختلف سرمایه‌گذاری کنند.

صندوق‌ها با توجه به مجوز فعالیت خود، در حوزه‌های مختلف متمرکز شده و فعالیت می‌کنند و پرتفوی سرمایه‌گذاری خود را از سهام، اوراق مشارکت و… تشکیل می‌دهند. در این بین برخی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری، در حوزه یا بازار خاصی فعالیت دارند مانند صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات، صندوق سرمایه گذاری طلا، صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان و… که در این مقاله قصد داریم با صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان آشنا شویم.

 

 این مطلب را هم بخوانید: انواع صندوق های سرمایه گذاری در ایران

 

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان چیست؟

سرمایه‌گذاری بر روی ملک و زمین در بسیاری از کشورهای تورمی از جمله ایران، روشی برای سرمایه‌گذاری و کسب سود است ولی این شیوه محبوب، نیاز به سرمایه بسیار دارد که در توان بسیاری از افراد نیست. علاوه بر سرمایه مورد نیاز، حضور در این بازار نیازمند تخصص و مهارت مختص به این حوزه است. به عنوان مثال فرض کنید که قصد داریم یک قطعه زمین بخریم. برای این کار، پیش از هر چیز نیاز است از این موضوع اطلاع پیدا کنیم که آیا زمین مورد نظر، در منطقه‌ای واقع است که شاهد رشد چشمگیر قیمت زمین در آینده باشیم؟ حال اگر قصد ساختن ساختمان تجاری، مسکونی یا اداری را در این زمین داشته باشیم، نیاز به اطلاعات و تجربیات گسترده‌تری داریم. به عنوان مثال باید بدانیم که مشتریان منطقه‌ای که زمین در آن واقع است، چه نیازهایی داشته و چه نوع واحد مسکونی، اداری یا تجاری را برای خرید ترجیح می‌دهند؟ علاوه بر همه این‌ها، دانستن اطلاعات لازم در خصوص مراحل قانونی ساخت‌و‌ساز، مصالح مورد نیاز، مشکلات رایجی که در طی کار پیش خواهد آمد و… از نیازهای اولیه این حوزه از سرمایه‌گذاری است.

شاید سرمایه‌گذاری در حوزه زمین و ساختمان در نگاه اول، کاری ساده و سودآور به نظر برسد اما حقیقت این است که این بازار نیز مانند سایر بازارهای مالی، نیاز به داشتن اطلاعات، دانش، مهارت کافی و تجربه فراوان دارد که به طور معمول، عموم مردم در آن تخصصی ندارند. بنابراین در اغلب اوقات، افراد بسیاری که از ریسک‌ها و سختی‌های این بازار و سرمایه‌گذاری در آن واهمه دارند، قید آن را زده و در حوزه‌های دیگری سرمایه‌گذاری می‌کنند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، با هدف خدمت‌رسانی به عموم مردم و بهره بردن افراد عادی از بازار زمین و ساختمان  تاسیس شده تا افراد بیشتری این امکان را پیدا کنند که با سرمایه‌های اندک، بدون داشتن دانش مورد نیاز و بودن تحمل دردسرهای سرمایه‌گذاری و معاملات، در این بازار مالی سرمایه‌گذاری کرده و کسب سود کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، یکی از انواع مختلف صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که در حوزه زمین و ساختمان فعالیت می‌کنند. این صندوق‌ها تحت قوانین وضع شده در سازمان بورس و اوراق بهادار کشور و با دریافت مجوزهای لازم، سرمایه‌های خُرد را از سرمایه‌گذاران جمع‌آوری کرده و در پروژه‌های ساختمانی (اداری، تجاری و مسکونی) سرمایه‌گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ساختمانی و کسب سود از واحدهای فروخته شده پروژه، سود به دست آمده را در بین سرمایه‌گذاران صندوق تقسیم می‌کنند.

لازم به ذکر است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، این امکان را دارند که روی هر گونه پروژه ساختمانی سرمایه‌گذاری کنند اما اجازه سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های خدماتی و تولیدی را ندارند.

 

تاریخچه صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در ایران

ایده صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در اواخر سال ۱۳۸۶ که صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری بازار بورس ایران بودند، طراحی و مطرح شد. با طرح این ایده، اولین امیدنامه و اساسنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در اوایل سال ۱۳۸۷ تهیه و تدوین شد. پس از تهیه و تدوین امیدنامه و اساسنامه این صندوق‌ها، اغلب صندوق‌هایی که قصد تاسیس داشتند، به علت آشنا نبودن فعالان بازار سرمایه با فرآیندها و فاکتورهای مهم صنعت زمین و ساختمان و عدم آشنایی فعالان حوزه زمین و ساختمان با ابزارهای مالی جدید ایجاد شده، به مرحله تاسیس و پذیره‌نویسی نمی‌رسیدند اما با گذشت زمان و آشنایی فعالان صنعت زمین و ساختمان و سرمایه‌گذاران بازار سرمایه، فعالیت این صندوق‌ها رونق گرفته و زمینه برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم شد.

 

ارکان صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان چیست؟

فعالیت‌های صندوق زمین و ساختمان، اداره صندوق و نظارت بر این فعالیت‌ها، به وسیله ارکان صندوق‌های سرمایه‌گذاری انجام می‌شود. لازم است که این ارکان، مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار ایران بوده و تحت نظارت و قوانین آن به فعالیت‌ها و انجام وظایف خود بپردازند. ارکان صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان و وظایف هر یک از آن‌ها عبارتند از:

 

۱٫ مجمع صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

سرمایه‌گذارانی که مالک بیش از یک درصد از کل واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق زمین و ساختمان باشند، به نمایندگی از سایر سرمایه‌گذاران صندوق، مجمعی را تشکیل می‌دهند تا وظایفی از قبیل تعیین ارکان صندوق، ایجاد تغییرات در ارکان صندوق، تصویب کردن اسناد مزایده پیش فروش واحدها و تصمیم‌گیری در خصوص انحلال یا عدم انحلال صندوق را برعهده داشته باشند. البته لازم به ذکر است که برخی از این تصمیمات، منوط بر تایید سازمان بورس و اوراق بهادار کشور است.

 

۲٫ مدیر صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

این رکن، شخصی حقوقی است که از بین نهادهای مالی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های تامین سرمایه و شرکت‌های مشاوره سرمایه‌گذاری انتخاب می‌شود تا مدیریت پروژه‌ها و امور مالی را برعهده داشته باشد.

 

۳٫ حسابرس صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

حسابرس صندوق‌های سرمایه‌گذاری، از بین حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار برگزیده می‌شود تا وظیفه حسابرسی صورت‌های مالی صندوق را برعهده داشته باشد.

 

۴٫ متولی (بازرس) صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

متولی یا بازرس صندوق، از بین حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار کشور، موسسات حقوقی یا شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری برگزیده می‌شود تا به نمایندگی از سرمایه‌گذاران و مالکان خُرد صندوق، وظیفه نظارت بر فعالیت‌ها و روند سودسازی صندوق را برعهده داشته باشد.

 

۵٫ متعهد پذیره نویسی صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

این رکن توسط شرکت‌های تامین سرمایه، موسسات مالی یا بانک‌هایی که مجوز لازم را از بانک مرکزی دریافت کردند تشکیل می‌شود تا در صورت تامین نشدن سرمایه لازم برای پیشبرد پروژه توسط سرمایه‌گذاران خُرد صندوق، وظیفه تامین مالی پروژه را برعهده داشته باشد.

 

۶٫ بازارگردان صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

هر یک از کارگزاری‌ها، بانک‌ها، شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری و شرکت‌های تامین سرمایه می‌توانند نقش بازارگردانی را برعهده گرفته و میزان عرضه و تقاضا در بازار سرمایه را با استفاده از خرید و فروش مستمر تنظیم کنند، نوسانات بازار را تحت کنترل خود بگیرند و به بهبود نقدشوندگی کمک کنند.

 

۷٫ مدیر ساخت صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

این رکن، از بین شرکت‌های پیمانکاری که دارای مدارک و پروانه‌های لازم حوزه ساخت‌و‌ساز و تاسیسات بوده و حداقل ۵ سال سابقه کار مفید در حوزه ساخت پروژه‌های بزرگ ساختمانی را داشته باشند انتخاب می‌شود تا عملیات ساخت‌و‌ساز و پیمانکاری را برعهده بگیرند. این شرکت‌ها، شرکت‌های رتبه‌بندی شده‌ای هستند که با تصویب مجمع صندوق و تایید سازمان بورس قابل تغییر خواهند بود.

 

۸٫ ناظر صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان:

این رکن، شخصی حقوقی است که بر اساس قوانین سازمان نظام مهندسی، بر فرآیند ساخت سازه کنترل خواهد داشت تا از اجرای صحیح پروژه‌ها اطمینان حاصل کند. این امکان وجود دارد که ناظر صندوق، با تایید سازمان بورس و تصویب مجمع صندوق سرمایه‌گذاری تغییر داده شود.

 

 این مطلب را هم بخوانید: روش انتخاب بهترین صندوق برای سرمایه گذاری

 

اساسنامه و امیدنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان مانند سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، دارای اساسنامه و امیدنامه‌ای هستند که تمامی جزئیات صندوق، دستمزد ارکان صندوق و محاسبه واحدهای سرمایه‌گذاری را شامل می‌شود. اساسنامه صندوق‌ها توسط سازمان بورس و اوراق بهادار تنظیم شده و غیرقابل تغییر است اما امیدنامه، توسط متولیان صندوق و بر مبنای قانون‌های سازمان بورس و اوراق بهادار کشور تهیه و تنظیم می‌شود تا سرمایه‌گذاران را با اهداف، استراتژی‌ها و اطلاعات پروژه‌های صندوق آشنا کند.

 

نحوه فعالیت و عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان به چه صورت است؟

این صندوق‌ها، سرمایه‌های خُرد را جمع‌آوری کرده و سرمایه لازم برای پروژه‌های ساختمانی (اداری، تجاری و مسکونی) را تامین می‌کنند. پس از فروش واحدهای آماده شده پروژه و کسب سود توسط صندوق، این سود در بین سرمایه‌گذاران صندوق و به اندازه مالکیت هریک از سرمایه‌گذاران تقسیم خواهد شد. بنابراین سرمایه‌گذاران صندوق‌های زمین و ساختمان، برای دریافت سود سرمایه‌گذاری خود، باید تا پایان پروژه و فروش واحدهای آن صبر کرده و همراه صندوق باشند.

به عبارت دیگر، فرآیند فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در چهار مرحله اصلی انجام می‌شود:

  1. جمع‌آوری سرمایه‌های خرد از سرمایه‌گذاران
  2. تخصیص این سرمایه‌ها به پروژه‌های ساختمانی و تامین مالی پروژه‌ها
  3. به فروش رساندن واحدهای ساختمانی (تجاری، اداری و مسکونی) ساخته شده پروژه و کسب سود
  4. تقسیم سود حاصل از پروژه در بین سرمایه‌گذاران صندوق

برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و  ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران


واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان

در راستای ایجاد این امکان که هر سرمایه‌گذار بتواند مالک بخشی از دارایی صندوق شود و میزان دارایی هر فرد از کل دارایی صندوق، قابل تفکیک، تعیین و معامله باشد، کل دارایی صندوق، به قسمت‌های کوچکتری به نام واحد یا یونیت تقسیم می‌شود که توسط سرمایه‌گذاران قابل خرید و فروش است. هر سرمایه‌گذار با پرداخت مبلغی که در ازای تعداد مشخصی از واحدهای صندوق است، مالک بخش از دارایی صندوق خواهد شد و گواهی سرمایه‌گذاری دریافت می‌کند. این گواهی نشان‌دهنده تعداد واحدهایی است که مالکیت آن‌ها در اختیار سرمایه‌گذار است. بنابراین هر فرد می‌تواند به تعداد دلخواه از واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری را خریداری کند یا به سایر سرمایه‌گذاران بفروشد. از طرفی اگر سرمایه‌گذار به وجه نقد نیاز داشته باشد، این امکان وجود دارد که به میزان نیاز، تعدادی از واحدهای تحت مالکیت خود را به فروش برساند و باقی واحدها را حفظ کند. لذا برای نقد کردن سرمایه‌گذاری، نیازی به فروش تمام واحدهای سرمایه‌گذاری شده نخواهد بود.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، از جمله صندوق‌های قابل معامله هستند و فرآیند خرید و فروش واحدهای سرمایه‌گذاری آن‌ها، به صورت آنلاین و از طریق سامانه‌های معاملاتی بورس انجام خواهد شد.

ارزش هر واحد سرمایه‌گذاری از صندوق‌ها در زمان پذیره نویسی، معادل با ارزش اسمی آن است و این ارزش با گذشت زمان و فعالیت صندوق در حوزه مورد نظر، تغییر کرده و افزایش خواهد یافت. به همین علت هر ۳ ماه، ارزش خالص هر واحد سرمایه‌گذاری صندوق با تفکیک بهای تمام شده آن تعیین می‌شود و همچنین هر۶ ماه، ارزش روز آن تعیین شده و منتشر خواهد شد تا در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

 

نحوه گزارش‌دهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان به چه صورت است؟

مدیریت صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، موظف است که در موعدهای مقرر شده، اطلاعاتی نظیر بهای تمام شده،اطلاعات پروژه‌ها، درصد پیشرفت فیزیکی پروژه، شرایط و وضعیت پیش‌فروش واحدها را در قالب گزارشی منتشر کرده و به اطلاع سرمایه‌گذاران برساند. این گزارش‌ها در قالب گزارش‌های ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و گزارش‌هایی مقطعی در زمان افزایش سرمایه، تهیه و منتشر می‌شود.

گزارش ماهانه:

در گزارش‌های ماهانه، صورت وضعیتی به نام صورت وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه توسط مدیر ساخت، بر اساس فرم استاندارد وضعیت پیشرفت فیزیکی، تهیه می‌شود و در سایت صندوق سرمایه‌گذاری منتشر خواهد شد.

گزارش سه ماهه:

در گزارش‌های سه ماهه، خالص ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق، بر مبنای بهای تمام شده محاسبه می‌شود و در سایت صندوق سرمایه‌گذاری منتشر خواهد شد.

گزارش شش ماهه:

در گزارش‌های شش ماهه، کارشناس رسمی دادگستری، خالص ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق را بر اساس بهای تمام شده و ارزش روز محاسبه خواهد کرد.

گزارش مقطعی در زمان افزایش سرمایه:

در مقطع افزایش سرمایه، خالص ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق، بر مبنای بهای تمام شده و ارزش روز محاسبه شده و در سایت صندوق منتشر خواهد شد.

 

 این مطلب را هم بخوانید: صندوق طلا یا طلای فیزیکی؟

 

ارزش خالص دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان (NAV)

ارزش خالص دارایی‌های یک صندوق سرمایه‌گذاری، با کم کردن ارزش بدهی.های صندوق از ارزش‌های آن به دست خواهد آمد.

محاسبه این ارزش، هر ۶ ماه یک‌بار، توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام خواهد شد. کارشناس، پروژه‌های صندوق را بررسی کرده و ارزش هر پروژه را متناسب با درصد پیشرفت پروژه و قیمت روز آن، ارزیابی و محاسبه می‌کند و این ارزیابی، اساس محاسبه ارزش خالص دارایی‌های صندوق می‌شود. این محاسبه در بازه‌های زمانی مشخص انجام خواهد شد و نتایج آن منتشر شده و به اطلاع سرمایه‌گذاران می‌رسد تا از درصد پیشرفت پروژه‌های صندوق و سودآوری آن‌ها مطلع شوند.

 

مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان چیست؟

این صندوق‌ها هم برای سرمایه‌پذیران و هم برای سرمایه‌گذاران دارای مزیت‌ها و فوایدی است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایجاد امکانی برای سرمایه‌گذاران که با سرمایه‌های اندک در بازار زمین و ساختمان سرمایه‌گذاری کرده و کسب سود کنند.
  2. حفظ ارزش سرمایه سرمایه‌گذاران در ابر تورم و افزایش قیمت‌های نجومی در بازار زمین و ساختمان.
  3. نقدشوندگی بالایِ واحدهایِ سرمایه‌گذاریِ صندوق‌هایِ زمین و ساختمان، با ایجاد امکان خرید و فروش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق در بازار فرابورس.
  4. کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری با توجه به الزام وجود رکن‌های حسابرس معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار و متولی صندوق، که بر فعالیت‌ها و صحت عملیات اجرایی صندوق سرمایه‌گذاری نظارت کرده و بستری امن را برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کنند.
  5. جذب کردن سرمایه‌های راکد و افزایش گردش مالی در چرخه اقتصادی کشور که به رونق اقتصادی کمک خواهد کرد.
  6. شفافیت بالای صندوق‌های سرمایه.گذاری زمین و ساختمان، به دلیل لزوم انتشار گزارش‌های مالی در زمان‌های مقرر شده و رصد دارایی‌های صندوق در گذر زمان.
  7. ایجاد تدریجی پس‌انداز برای افرادی که دارای سرمایه‌های بزرگ نیستند.
  8. بهره‌مندی سرمایه‌گذاران از معافیت‌های مالیاتی، به عنوان تشویق برای سرمایه‌گذاری.
  9. تامین شدن سرمایه مورد نیاز حوزه ساختمان‌سازی و پیشبرد پروژه‌های ساختمانی.
  10. ایجاد امکان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، با پذیرش سرمایه‌گذاران جدید، در قالب صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان.
  11. تفکیک مدیریت پروژه از روند تامین مالی آن.
  12. بهره‌مند شدن دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاریِ صندوق‌های زمین و ساختمان، از سود حاصل از فروش واحدهای ساختمانی هر پروژه.

 

ریسک‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان چیست؟

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان، برای افرادی که ریسک‌پذیری پایینی دارند، به دنبال سودی تضمینی هستند و صبر لازم برای همراهی با صندوق را ندارند، مناسب نخواهد بود زیرا صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، سود تضمین شده‌ای نداشته و سرمایه‌گذاران خود را در سود یا زیان صندوق شریک می‌کنند. بنابراین این امکان وجود دارد که در برهه‌ای از زمان، صندوق زیان‌ده شده و سرمایه‌گذاران خود را متحمل زیان کند.

به طور کلی ریسک‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان عبارتند از:

  1. ریسک احتمال کاهش ارزش دارایی‌های صندوق سرمایه‌گذاری
  2. ریسک احتمال افزایش هزینه‌های ساخت پروژه ساختمانی
  3. ریسک به اتمام نرسیدن پروژه ساختمانی در موعد مقرر
  4. ریسک کاهش قیمت واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق در بازار

 

 این مطلب را هم بخوانید: صندوق مختلط چیست؟ (مزایا و معایب)

 

نحوه خرید و فروش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های زمین و ساختمان به چه صورت است؟

واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در بازار بورس عرضه شده و قابلیت معامله دارد. لذا برای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها و خرید واحدهای آن، با تهیه کد بورسی و مراجعه به یکی از کارگزاری‌ها، اقدام به جستجوی نام نماد مورد نظر کرده و سپس با سفارش‌گذاری و پرداخت بهای هر واحد که به صورت روزانه مشخص می‌شود، واحدهای صندوق را به تعداد دلخواه خریداری می‌کنیم. فروش واحدهای سرمایه‌گذاری نیز به همین طریق به صورت آنلاین انجام می‌شود.

 

سوالات متدوال

صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان چیست؟

این صندوق‌ها با هدف خدمت‌رسانی به مردم عادی تاسیس شدند تا سرمایه‌گذاری در بازار زمین و ساختمان و کسب سود از آن را برای عموم مردم امکان‌پذیر کنند.

 

نحوه فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان چگونه است؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، با جمع‌آوری سرمایه‌های خُرد عموم سرمایه‌گذاران و تخصیص این سرمایه‌ها به پروژه‌های بزرگ اداری، مسکونی یا تجاری، در ساخت این پروژه‌ها مشارکت کرده و سود حاصل از فروش واحدهای پروژه را در بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌کنند.

 

واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های زمین و ساختمان چیست؟

کل دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، به قسمت‌های کوچکی به نام یونیت یا واحد تقسیم می‌شود تا با استفاده از آن، میزان دارایی هر سرمایه‌گذار از کل دارایی صندوق، قابل تشخیص و معامله باشد.

 

نحوه خرید و فروش واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان به چه صورت است؟

خرید و فروش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های زمین و ساختمان، به صورت آنلاین و از طریق کارگزاری‌ها انجام می‌شود. لذا برای خرید و فروش واحدهای این صندوق‌ها، ایتدا نیاز به دریافت کد بورسی و انتخاب یک کارگزاری داریم. سپس با جستجوی نام نماد صندوق مورد نظر و انجام پروسه سفارش‌گذاری، می‌توانیم به تعداد دلخواه از واحدهای صندوق مورد نظر را خریداری کنیم. برای فروش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های زمین و ساختمان نیز به همین صورت آنلاین عمل می‌کنیم.

 

ارکان صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان چیست؟

صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان مانند سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، دارای ارکانی هستند که وظیفه اداره صندوق، انجام فعالیت‌های آن و نظارت بر فعالیت‌ها را بر عهده دارند. این ارکان عبارتند از:

  • مجمع صندوق
  • مدیر صندوق
  • حسابرس صندوق
  • متولی (بازرس) صندوق
  • متعهد پذیره نویسی صندوق
  • بازارگردان صندوق
  • مدیر ساخت صندوق
  • ناظر صندوق

 

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان، برای چه افرادی مناسب است؟

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان برای افراد ریسک‌گریزی که به دنبال سودی قطعی و مطمئن هستند، مناسب نخواهد بود زیرا این صندوق‌ها سود تضمین شده‌ای ندارند و سرمایه‌گذاران خود را در سود یا زیان صندوق شریک می‌کنند و این امکان وجود دارد که با متضرر شدن صندوق، سرمایه‌گذاران نیز متحمل زیان شوند.

 

مزایا و ریسک‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان چیست؟

سرمایه‌گذاری درصندوق‌های زمین و ساختمان، دارای فواید بسیاری برای سرمایه‌گذاران و سرمایه‌پذیران صندوق خواهد بود که در مقاله به تفصیل در مورد آن صحبت شده.

اما ریسک‌های سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها عبارتند از:

  • کاهش احتمالی ارزش دارایی‌های صندوق
  • افزایش احتمالی هزینه‌های ساخت پروژه‌های ساختمانی
  • عدم به اتمام رسیدن پروژه ساختمانی در زمان مقرر شده
  • کاهش قیمت واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق در بازار بورس و اوراق بهادار کشور

 

 

جمع‌بندی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، یکی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که امکانی ایجاد کردند تا عموم مردم با سرمایه اندک و بدون دانش لازم در این حوزه، از بازار زمین و املاک کسب سود کنند. این صندوق‌ها توسط ارکان صندوق که مسئولیت اداره آن و نظارت بر فعالیت‌های صندوق را برعهده دارند مدیریت می‌شود. صندوق‌های زمین و ساختمان با جمع‌آوری سرمایه‌های خُرد و تخصیص آ‌ن‌ها به پروژه‌های ساختمانی، پس از فروش واحدهای تجاری، اداری و مسکونی ساخته شده در پروژه، سود کسب شده توسط صندوق را در بین سرمایه‌گذاران آن و به میزان مالکیت هر فرد از دارایی کل صندوق، تقسیم می‌کنند. سرمایه‌گذارانِ دارای کد بورسی، می‌توانند از طریق کارگزاری‌ها و به صورت آنلاین، واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های زمین و ساختمان را خرید و فروش کرده و با انجام معاملات در این بازار کسب سود کنند.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

بیست − هفت =

طراحی ربات سفارشی