گاهی اوقات دیدن جزئیات باعث بهتر شدن تحلیل و بررسی میشود. اما بعضی وقتها هم هست که بقدری جزئیات زیاد است که اصلا انگار هیچ چیز را نمیبینیم.
به نمودار زیر توجه کنید:
تماس و واتس آپ اکسپرت سفارشی: ۰۷۷۳۳۴۳۳۲۱۱ – ۰۹۹۲۹۱۶۹۳۰۷
برچسب ها: سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران
نمودار بالا را به راحتی میتوان تحلیل کرد. در این نمودار دو حرکت اصلی وجود دارد، یک حرکت صعودی و یک حرکت نزولی بزرگتر که در میانه راه به اندازه ۵۰ درصد فیبوناچی اصلاح کرده است.
اما از آنجاییکه در نمودار خطی قیمتهای باز شدن (open)، بسته شدن (close)، کف (low) و سقف (high) کندلها و همچنین گپهای قیمتی مشاهده نمیشوند، لذا ممکن است این نوع نمودار بعضی اطلاعات مهمی که شاید در تصمیمگیری معاملهگر حیاتی باشند را فیلتر کند.
اگر بخواهید صرفا با نمودار خطی معامله کنید، شاید به سختی بتوانید دید عمیقی از تمایلات خریداران و فروشندگان بدست آورید یا حداقل میتوان گفت تقریبا غیرممکن است بتوانید براساس نواحی حمایتی، مقاومتی و اصلاحها، نقاط ورود و خروجی دقیقی داشته باشید.
بنابراین بیایید نمودار خطی را به نمودار کندلاستیکی تبدیل کنیم و پرایس اکشن نمودار بالا را این بار با جزئیات بیشتری ببینیم.
حالا میتوانید قیمتهای باز شدن (open)، بسته شدن (close)، کف (low) و سقف (high) کندلهای هر دوره را به خوبی مشاهده کنید. یعنی میتوانید ببینید که قیمت در کدام روز نزولی و در کدام روز صعودی بوده است.
وقتی به گذشته نگاه میکنیم، خیلی راحت میتوانیم روند کلی قیمت را تشخیص دهیم. اما تصور کنید که میخواهید در لایو بازار و در جهت روند معامله کنید. در این صورت اگر سقف و کفهای بازار و روند را براساس الگوی ۳-۲-۱ تحلیل کنید، نسبتاً راحتتر میتوانید روند را دنبال کنید.
اما چطور میشد اگر میتوانستید از نموداری استفاده کنید که روند اصلی را براساس محاسبات میانگین قیمت و در نظرگیری open، close، low و high نشان دهد؟ و بعلاوه چه خوب میشد اگر تمایل حرکتی قیمت بصورت واضحتر و با استفاده از رنگهای مختلف نشان داده میشد.
چنین نموداری میتواند به شکل زیر باشد:
میتوانیم بگوییم که این نوع نمودار نسبت به دو نمودار قبلی دو ویژگی دارد: در عین وضوح و سادگی، جزئیات حرکت قیمت را هم نشان میدهد. یعنی:
- قطعاً نسبت به نمودار خطی جزئیات بیشتری را نشان میدهد (البته نه به اندازه نمودار کندلاستیکی).
- به لحاظ تحلیل روند هم نسبت به نمودار کندلاستیکی، وضوح و سادگی بیشتری دارد (البته نه به اندازه نمودار خطی).
این دو مورد از ویژگیهای مفید و بارز نمودار هیکِن اَشی (Heiken Ashi) محسوب میشوند.
نمودار هیکن اَشی
حالا بیایید ببینیم چگونه این دو نوع نمودار کندلاستیکی پرایس اکشن را به ما نشان میدهند.
چگونه نمودار زیر
به این نمودار (تصویر زیر) تبدیل شده است؟
همانطور که مشاهده میکنید، جهت روند در نمودار هیکن اشی (تصویر دوم) واضحتر دیده میشود. اما برای اینکه متوجه شوید چگونه این نمودار روند را واضحتر نشان میدهد، باید اول به فرمول و محاسبات آن دقت کنید.
محاسبات هیکن اشی
قیمت باز شدن (open) هیکن اشی =
سقف (high) هیکن اشی = بالاترین قیمت کندل فعلی
کف (low) هیکن اشی = کمترین قیمت کندل فعلی
قیمت بسته شدن (close) هیکن اشی =
همانطور که میبینید، در محاسبات هیکن اشی هم از دادههای کندل دوره گذشته و هم دوره فعلی استفاده میشود. به همین خاطر است که کندلهای هیکن اشی نمودار قیمت را نرمتر و ملایمتر نشان میدهند.
کار کردن با هیکن اشی
وقتی از هیکن اشی استفاده میکنید، میتوانید با آن هم مثل کندلاستیکهای معمولی کار کنید. تنها تفاوت آنها در این است که در نمودار هیکن اشی قیمت هموارتر و ملایمتر شده و جهت روند اصلی را واضحتر نشان میدهد.
درست مثل کندلاستیکها، در نمودارهای هیکن اشی هم میتوانید از الگوهای نموداری استفاده کنید. میتوان گفت در نمودارهای هیکن اشی به دلیل هموار بودن و یکسان بودن رنگ کندلها در طول حرکتهای اصلی، میتوانید نواحی و کندلهای تغییر روند را راحتتر تشخیص دهید.
یک نمودار در حالت کندلاستیک معمولی:
نمودار بالا با کندلهای هیکن اشی:
برای مثال، در نمودار بالا میتوان گفت تداوم رنگ کندلها، دره V شکل و عبور قیمت از ناحیه ۱ را بهتر نشان داده است.
بعلاوه، در ناحیه ۲ نمودار هیکن اشی، خطوط حمایتی نسبت به نمودار کندلاستیکی کمی مشخصتر هستند و همچنین خطوط نزولی و صعودی الگوی گوه ناحیه ۳ هم نویزهای کمتری دارد.
اصلاح قیمت به اندازه ۳۸٫۲ درصد فیبوناچی در ناحیه ۴ فرقی با نمودار کندلاستیکی ندارد، اما در ناحیه ۵ میبینید که نمودار هیکن اشی چند کندل نزولی نمودار کندلاستیکی را فیلتر کرده که ممکن است نشانهای مبنی بر ضعف قیمت در عبور از آن منطقه باشد.
حالا بیایید تصاویر زیر مربوط به نمودار آتی گندم را بررسی کنیم.
نمودار کندلاستیکی معمولی:
نمودار هیکن اشی:
نمودار هیکن اشی محدودههای ۱ و ۳ را با وضوح بیشتری نشان میدهد، اما در محدوده ۲ با وجود اینکه حرکت نزولی قیمت واضح است، اما باز هم تعداد کمی کندل خلاف جهت به چشم میخورد.
نمودار هیکن اشی برای معاملهگرانی خوب است که حذف جزئیات نمودار کندلاستیکی را مفید میدانند. یا اینکه حداقل میتوانید از آن به عنوان یک ابزار کمکی در کنار نمودار کندلاستیکی معمولی استفاده کنید.
به هر حال میتوان گفت بهترین ویژگی این نوع نمودار این است که میتوانید الگوهای نموداری را با وضوح بیشتری ببینید و جزئیات نمودارهای کندلاستیکی معمولی را به حداقل برسانید تا روند کلی قیمت را سادهتر و واضحتر مشاهده کنید.
دیدگاهها (0)