بروکر فارکس چیست؟
فارکس مخفف عبارت Foreign Exchange به معنای تبادل ارزهای خارجی است. تبادلات و معاملات در این بازار همیشه بین یک جفت از دو ارز مختلف انجام میشود.
اجازه دهید برای توضیح بهتر بروکر فارکس یک مثال بزنم. فرض کنید چند کیلوگرم سیب دارید و میخواهید آنها را بفروشید. بنابراین باید به دنبال مشتری باشید. برای این منظور میتوانید به خیابان بروید و بساطی پهن کنید و به فروش سیبهای خود اقدام کنید. زیرا بازار خیابانی جایی است که خریداران و فروشندگان یکدیگر را میبینند. اما وقتی در خیابان بساط سیبفروشی خود را پهن میکنید، معمولا افراد زیادی برای خرید سیب به سراغ شما نمیآیند. بلکه اکثر مردم برای خرید سیب یا بطور کلی میوه مورد نیاز خود به مغازه میوهفروشی مراجعه میکنند.
تماس و واتس آپ اکسپرت سفارشی: ۰۷۷۳۳۴۳۳۲۱۱ – ۰۹۹۲۹۱۶۹۳۰۷
برچسب ها: سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران
در بازار فارکس هم به همین صورت است. یعنی خریداران و فروشندگان ارزهای مختلف وجود دارند. بنابراین باید جایی وجود داشته باشد که این خریداران و فروشندگان بتوانند یکدیگر را پیدا کنند و ارزهای خود را با هم مبادله کنند. البته توجه داشته باشید که در خصوص فارکس، که یک بازار جهانی ۲۴ ساعته است، ممکن است خریداران و فروشندگان هزاران کیلومتر از یکدیگر فاصله داشته باشند. بنابراین برای اینکه این افراد بتوانند یکدیگر را پیدا کنند، بایستی مکانیزم یا سازوکاری وجود داشته باشد که امکان انجام معاملات و تبادلات بین آنها را فراهم کند.
پس میتوان گفت، بروکر (کارگزار یا واسط) فارکس، در واقع یک شرکت خدمات مالی است که دسترسی معاملهگران به پلتفرم یا بستری برای خرید و فروش ارزهای خارجی را فراهم میکند.
بنابراین یک بروکر فارکس به عنوان یک واسط بین شما و بازار عمل میکند. به عبارتی دیگر، برای اینکه خریدار یا فروشنده ارزهای مختلف را پیدا کنید، میتوانید به یک بروکر مراجعه کنید و آن شرکت شما را با یک خریدار یا فروشنده ارتباط میدهد.
اما بروکرها فقط به عنوان واسط بین شما و یک خریدار یا فروشنده دیگر عمل نمیکنند. بلکه بروکرها واسطی بین شما و «تأمینکننده نقدینگی» (Liquidity Provider) هم هستند.
تأمینکننده نقدینگی (Liquidity Provider)
فرض کنید شما میخواهید یک ارزی را به ارز دیگری تبدیل کنید. به عبارتی دیگر، میخواهید رقم معینی از یک ارز مشخص را خریداری کنید. پس برای اینکه شما بتوانید ارز مورد نظر خود را خریداری کنید، اساساً باید کسی وجود داشته باشد که بخواهد آن ارز را به شما بفروشد. همچنین برعکس، برای اینکه بتوانید یک ارز را بفروشید، بایستی کسی وجود داشته باشد که بخواهد آن را از شما بخرد.
اگر افراد زیادی حاضر باشند ارزی که شما میخواهید بفروشید را بخرند، پس شما خیلی راحت میتوانید ارز خود را بفروشید. همینطور در صورتی که افراد زیادی وجود داشته باشند که ارزی که شما میخواهید بخرید را بفروشند، بنابراین خیلی راحت میتوانید ارز مورد نظر خود را خریداری کنید. وقتی جمعیت زیادی از خریداران و فروشندگان در بازار حضور داشته باشند، اصطلاحاً میگویند بازار Liquid است، یعنی از نقدشوندگی بالایی برخوردار است.
اما یک بازار در شرایط دیگری هم میتواند لیکوئید باشد یا نقدشوندگی بالایی داشته باشد. فرض کنید شما میخواهید چند واحد از ارز مشخصی را خریداری کنید، اما به جای اینکه در بازار افراد زیادی وجود داشته باشند که هر کدام فروشنده مبالغ کوچکی از ارز مورد نظر شما باشند، چند فروشنده معدود حاضر باشند که مبالغ کلان و زیادی از ارز مورد نظر شما را بفروشند. در این شرایط هم بازار لیکوئید است. به این فروشندگان که مبالغ سنگینی از ارزهای مختلف را عرضه میکنند، تأمینکنندگان نقدینگی (Liquidity Provider) میگویند، به این دلیل که آنها هستند که در واقع نقدینگی بازار را تأمین میکنند. تأمینکنندگان نقدینگی معمولا بانکها یا مؤسسات مالی بزرگی هستند که معاملات سنگینی روی ارزها انجام میدهند.
به عبارتی دیگر، معاملات این تأمینکنندگان نقدینگی بقدری سنگین است که وقتی شما ارزی را میفروشید، احتمالا آن را به یکی از آنها میفروشید یا اگر ارزی را میخرید، احتمالاً از یکی از آنها خرید میکنید. یعنی معاملات این بانکها و مؤسسات مالی به حدی کلان و سنگین است که میتوان گفت همیشه خریدار یا فروشندهای در بازار وجود دارد که بتوانید با آن معامله کنید.
وقتی گفته میشود که بروکر، معامله شما را به یک تأمینکننده نقدینگی منتقل میکند، یعنی در واقع طرف دیگر معامله شما را یکی از تأمینکنندگان نقدینگی بازار مانند یک بانک یا مؤسسه مالی قرار میدهد.
چگونه با یک بروکر کار کنم؟
در گذشته برای ارتباط گرفتن و کار کردن با یک بروکر، بایستی با آن تماس میگرفتید و ارزهای مختلف را بصورت تلفنی خرید و فروش میکردید. اما امروزه با وجود اینترنت و پیشرفت نرمافزارها، میتوانید از طریق یک پلتفرم یا نرمافزار معاملاتی با بروکر خود تعامل داشته باشید. این نرمافزارهای معاملاتی را معمولا میتوانید از وبسایت بروکر انتخابی خود دانلود و روی کامپیوتر خود نصب کنید و از طریق آن در بازار فارکس معامله کنید.
بروکر رگوله
پیش از اینکه بخواهید کار کردن با یک بروکر را شروع کنید و پول و سرمایه خود را به حساب آنها واریز کنید، باید ابتدا بررسی کنید که آیا اساساً میتوان به آن بروکر اعتماد کرد یا خیر. آیا این بروکر قیمتهای واقعی را ارائه میدهد و به حقوق شما احترام میگزارد؟
بنابراین برای اینکه شما و میلیونها معاملهگر دیگر بتوانید به بروکرهای مختلف اعتماد کنید، بایستی سازمانها یا نهادهایی وجود داشته باشند که بر عملکرد آنها نظارت داشته و قوانین و استانداردهایی برای بروکرها وضع کنند. به این نهادها که میتوانند دولتی یا خصوصی باشند، رگولاتور (Regulator) میگویند.
یکی از شرایط رگوله شدن بروکرها این است که از سرمایه و پشتوانه مالی خوبی برخوردار باشند. زیرا اگر بروکری سرمایه و اعتبار کافی نداشته باشد، ممکن است در اثر نوسانات بازار دچار مشکل شده و اعلام ورشکستگی کند و یک بروکر ورشکسته، دیگر قادر به بازپرداخت پول و سرمایه مشتریان خود نیست.
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است بعضی از بروکرها داشته باشند این است که قیمتهای دقیقی ارائه نمیدهند. یعنی ممکن است بروکر سفارشات یا معاملات مشتریان خود را به نحوی دستکاری کند که به نقع خود و به زیان معاملهگر تمام شود. در صورتی که بروکرهای رگوله شده، موظف هستند اطلاعات کاملا دقیق و صحیحی به مشتریان خود ارائه دهند.
پس از اینکه میزان اعتبار یک بروکر را از طریق یکی از رگولاتورهای معتبر بررسی کردید، بایستی به موارد دیگری از قبیل نحوه واریز و برداشت، پشتیبانی قوی و میزان اسپرد و کمیسیون حسابهای معاملاتی بروکر هم توجه داشته باشید.
در جدول زیر میتوانید برخی از رگولاتورهای کشورهای بزرگ را مشاهده کنید:
کشور | رگولاتور |
ایالات متحده امریکا | کمیسیون ملی معاملات آتی (NFA) و کمیسیون تجارت معاملات آتی کالاهای اساسی (CFTC) |
انگلستان | مرجع هدایت مالی (FCA) و مرجع نظارتی مالی (PRA) |
استرالیا | کمیسیون سرمایهگذاری و اوراق بهادار استرالیا (ASIC) |
نیوزلند | نهاد مالی و نظارتی (FSP) |
سوئیس | کمیسیون بانکداری فدرال سوئیس (SFBC) |
آلمان | BAFIN |
فرانسه | AMF |
آفریقای جنوبی | FSB |
ترکیه | CMB |
روسیه | NAFD و FRA |
اتحادیه اروپا | mifid |
بروکرها چگونه کسب درآمد میکنند؟
بروکرها به دو طریق درآمدزایی دارند. یکی از آنها، اختلاف قیمتهای bid و ask یا همان اسپرد است.
برای مثال، وقتی قیمت bid جفتارز EUR/USD برابر ۱٫۲۰۰۱۰ و قیمت ask آن برابر ۱٫۲۰۰۲۲ باشد، اسپرد بین این دو قیمت برابر ۰٫۰۰۰۱۲ است. حالا اگر یکی از مشتریان بروکر، روی این جفتارز معاملهای با قیمت ask باز کند و با قیمت bid از آن خارج شود، بروکر به اندازه اختلاف این دو قیمت (اسپرد) از این معامله منتفع میشود.
طریقه دوم درآمدزایی بروکرها این است که بعضی از آنها در ازای خدماتی که به مشتریان خود ارائه میدهند، هزینههایی مانند کمیسیون معاملاتی یا هزینههای ماهانه بابت فراهم کردن امکان دسترسی به یک نرمافزار یا گزینههای معاملاتی، دریافت میکنند.
البته اکثر بروکرها به دلیل رقابتهایی که با یکدیگر دارند، سعی میکنند بسیاری از این هزینهها را برای مشتریان خود کاهش دهند تا بتوانند افراد بیشتری را به سمت خود جذب کنند.
دیدگاهها (0)