مقدمه:
یکی از مهمترین بخش های موفقیت در آموزش فارکس(اموزش فارکس) مبحث روانشناسی است.بدون تردید از دیگران درباره شرایط وخیم استرس در معاملهگری شنیدهاید. مثلا اینکه استرس یکی از بدترین احساساتی است که ممکن است داشته باشید و باید هر طور شده از آن بطور کامل اجتناب کنید و کارهایی انجام دهید که میزان آن را کاهش دهد. اما آیا استرس میتواند نقش مثبتی داشته باشد؟ آیا واقعا میتواند در هنگام معامله کردن مفید باشد؟
استرس ممکن است باعث فروپاشی ذهنی افراد شود، تمرکز آنها را کاهش دهد و سبب شود تصمیمات اشتباهی اتخاذ کنند، به ویژه اگر به معاملهگری مربوط شود. اما در زندگی، استرس میتواند نقش مثبتی هم داشته باشد. استرس همان چیزی است که غریزه جنگ یا گریز را در شما تحریک میکند و اگر آن را نمیداشتید، احتمالا تا الان زنده نمانده بودید. استرس واقعا زندگی شما را حفظ میکند.
مساله اینجاست که افراد مختلف، واکنشهای کاملا متفاوتی در قبال استرس دارند. استرس مانند تزریق انرژی و احساسات به مغز است. لذا هم میتواند شما را بهتزده کند، هم میتواند شما را هیجانزده کند و هم میتواند شما را مغشوش و سرگردان کند. اینکه چه اثری روی شما دارد، به خود شما بستگی دارد. به همین خاطر استرس برای بعضی افراد خیلی مثبت است ولی برای برخی دیگر فاجعهبار است.
تماس و واتس آپ اکسپرت سفارشی: ۰۷۷۳۳۴۳۳۲۱۱ – ۰۹۹۲۹۱۶۹۳۰۷
برچسب ها: سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران
پیش از اینکه به جنبههای مثبت استرس بپردازیم، خوب است بدانید که استرس سبب میشود در نهایت بطور خودکار تصمیماتی بگیرید و همانطور که میتوانید تصور کنید، چنین تصمیماتی در زمان معامله کردن ممکن است به هیچ وجه نتایج مطلوبی نداشته باشند. بنابراین وقتی مردم به شما میگویند در هنگام معامله کردن باید سعی کنید از استرس اجتناب کنید، باید حرف آنها را باور کنید. اگرچه استرس جنبههای مثبتی هم دارد، اما معاملهگری کاری نیست که در زمان انجام آن بخواهید تصمیمات عجولانهای بگیرید. در نتیجه مواقعی که احساس استرس دارید، اگر نمیتوانید بطور طبیعی واکنش درستی نشان دهید، سعی کنید بطور کلی از معامله کردن پرهیز کنید.
اشاره کردیم که افرادی که استرس میگیرند، ممکن است واکنشهای جنگ یا گریز از خود نشان دهند. اما واکنش نوع سومی هم وجود دارد، ممکن است در جای خود خشک شوید. مثل واکنشی که یک آهو وقتی چراغهای یک ماشین به او نزدیک میشود، نشان میدهد. آهو به عنوان یک مکانیزم دفاعی سر جای خود خشک میشود، البته در مورد این مثال بدترین کاری است که میتوان انجام داد، اما به هر ترتیب یاد گرفته که چنین واکنشی نشان دهد.
به آخرین باری که در یک موقعیت ترسناک قرار داشتید فکر کنید. چطور رفتار کردید؟ آیا سعی کردید از آن موقعیت خارج شوید (فرار) یا سعی کردید به ترس خود غلبه کنید (جنگ)؟ رفتار شما به هر شکلی که بوده، همان واکنش طبیعی شما در قبال استرس است. این واکنشی نیست که آن را یاد گرفته باشید، بلکه نحوه واکنش خودکار مغز شما در برابر استرس است. اما فایده آن در زمان معامله کردن چیست؟ با توجه به اینکه چه واکنشی در قبال استرس دارید و یا چگونه میتوانید واکنش خود را تغییر دهید، میتوانیم از استرس برای متمرکز کردن ذهن روی علت ایجاد آن استفاده کنیم. سپس در عوض اجتناب از استرس، به دنبال راههایی برای غلبه بر آن باشیم.
مهم است بدانید که استرس بخشی از کار معاملهگری است و غیرممکن است که بتوانید کاملا از آن اجتناب کنید. زمانی که ضرر میکنید، استرس شما افزایش مییابد و از طرفی ضرر کردن بخشی از معاملهگری است و شما در آینده هم معاملات ناموفق خواهید داشت. کاری که باید انجام دهید این است که از این استرس به نفع خود استفاده کنید. ما میخواهیم از این استرس برای تمرکز ذهن خود استفاده کنیم و وقتی اتفاقی رخ میدهد، به جای میخکوب یا وحشتزده شدن که منجر به اتخاذ تصمیمات و معاملات محاسبه نشده میشود، کاملا خونسرد و با آرامش به حل مسائل بپردازیم.
اما حالا که به درک پایهای از تاثیرات استرس رسیدهاید و میدانید استرس و معاملات منفی و زیانبار بخشهای جداییناپذیر معاملهگری هستند، با این اطلاعات چه کاری انجام میدهید؟ زمانی که در حین معامله کردن احساس استرس به ما دست میدهد، باید بتوانیم ذهن خود را آموزش دهیم تا به طریق مشخصی واکنش نشان دهد. این واکنش باید به نحوی باشد که از اتخاذ تصمیمات عجولانه اجتناب کنیم و در عوض، روی دلیل ایجاد استرس تمرکز کنیم.
وقتی از واکنش در برابر استرس صحبت میکنیم، لزوما به این معنی نیست که کاری انجام دهیم. برای بسیاری افراد بهترین راهکار این است که بطور کلی از استرس اجتناب کنند، یا زمانی که احساس میکنند استرس در حال شکلگیری است، بتوانند از آن دوری کنند. بنابراین توانایی تشخیص علائم بروز استرس، خود واکنشی در برابر آن است. برای این منظور باید به خوبی بدانید استرس چگونه است و آن را چطور احساس میکنید. چنین مهارتی به شما کمک میکند که شروع احساس استرس را زودهنگام تشخیص دهید و لذا زمان کافی برای اینکه واکنش مناسبی نشان دهید، خواهید داشت.
برای بسیاری دیگر از افراد بهترین راهکار این است که از شر استرس خلاص شوند. در این صورت اگر علائم آن را احساس میکنید، کار خود را متوقف و قدری استراحت کنید. شما همیشه به استراحت نیاز دارید، اما چه زمانی بهتر از موقعی که تحت استرس قرار دارید. در این هنگام میتوانید علاوه بر استراحت، عوامل ایجاد آن را نیز برطرف کنید.
افرادی که در شرایط استرسزا تازه شکوفا میشوند و پیشرفت میکنند، باید از آن به منظور عاملی جهت تمرکز روی آنچه میخواهند استفاده کنند. اگر دچار ضرر و زیان شدهاید، از این زمان استفاده کنید و سعی کنید با رجوع به ژورنال یا تاریخچه معاملات خود به علل آن پی ببرید. درک و فهم اینکه چرا موضوعی باعث ایجاد استرس در شما شده، سبب میشود بهتر بتوانید آن را درک کنید. و همچنین اطلاع از علل وقوع یک اتفاق، باعث میشود در صورت تکرار در آینده، بهتر بتوانید با آن کنار بیایید.
کنار آمدن با استرس کار راحتی نیست، اما احساسی است که خیلی زیاد در زمان معاملات تجربه میکنید. استرس به دلیل ضرر و زیان، عدم حرکت بازار در جهت دلخواه شما، مسائل مالی و حتی تعداد پایین معاملات، ایجاد میشود. دلایل زیادی باعث ایجاد آن میشوند، اما مهم این است که چطور به آن واکنش نشان دهید. اگر در جای خود خشک شوید یا بدون فکر معامله کنید، فقط متحمل ضررهای بیشتری خواهید شد. شما باید بتوانید استرس خود را کنترل کنید، آن را برطرف کنید، یا از آن به نفع خود استفاده کنید و ذهن خود را روی وظایفی که باید انجام دهید، متمرکز کنید. صرفنظر از اینکه از چه روش و راهکاری استفاده میکنید، فقط مهم است که آن را تحت کنترل درآورید و اجازه ندهید این احساس بسیار قدرتمند روی شما مسلط شود.
دیدگاهها (0)