نظم و دیسیپلین از ملزومات رسیدن به موفقیت در آموزش فارکس و حرفه معاملهگری و کسب درآمد مستمر از آن است. اما بسیاری از افراد به هنگام معامله کردن در حفظ نظم و دیسیپلین کاری ناتوان هستند. در این مقاله به این مطلب میپردازیم که اساساً چرا باید هرچه زودتر نظم و دیسیپلین را در خود ایجاد کنید و اینکه چگونه میتوانید با تغییر عادات معاملهگری، منظمتر کار کنید. این مقاله به موضوع بسیار مهمی میپردازد، بنابراین توصیه میکنم یک فنجان دمنوش برای خودتان آماده کنید و با خیال راحت و آرامش کامل مقاله را مطالعه کنید و اجازه دهید مطلب به خوبی برای شما روشن شود.
چرا داشتن دیسیپلین معاملاتی برای کسب درآمد مستمر از بازار لازم است؟
اکثر معاملهگران، چه مبتدی و چه مجرب، به خوبی میدانند که معامله کردن در بازار فارکس به سطح بالایی از دیسیپلین نیاز دارد. اما اطلاع داشتن از یک موضوع با عمل کردن به آن کاملا متفاوت است. اگرچه بسیاری از معاملهگران کاملا مطلع هستند که باید در این حرفه عملکرد منظمی داشته باشند، اما فکر میکنند فعلا تا وقتی که X مقدار سود کنند میتوانند رعایت این موضوع را به تعویق اندازند. یکی از اشتباهات بزرگی که اکثر معاملهگران در طول دوران حرفهای خود مرتکب میشوند این است که سعی میکنند عدم رعایت دیسیپلین کاری خود را با دلایل مختلف توجیه کنند. من هم روزی در همین مرحلهای که شما هستید قرار داشتم و دقیقا میدانم چه افکاری ممکن است داشته باشید. احتمالاً شما هم با خود گفتهاید: «اگر موجودی حساب معاملاتیام را رشد بدهم و به X مقدار برسد، دیگر کاملا منظم و با دیسیپلین کار میکنم و ریسک معاملاتم را کنترل و مدیریت میکنم». حاضرم شرط ببندم که شما هم در گذشته چنین افکاری داشتهاید یا شاید هنوز هم اینطور فکر میکنید.
طمع
اگرچه همه به خوبی میدانند که به تعویق انداختن رعایت نظم و دیسیپلین تا زمانی که X، Y و Z محقق شوند کار اشتباهی است، اما با اینحال این اشتباه را انجام میدهند. این اشتباه ریشه در طمع دارد و معاملهگران طماع در بلندمدت سود نمیکنند. اگر فقط یک عامل وجود داشته باشد که حساب معاملاتی شما را به کلی نابود کند، آن عامل همان طمع است. معاملهگری که طمع میکند، بیش از اندازه معامله میکند و در هر معامله بیش از حد ریسک میکند و همانطور که در مقالات پیشین هم گفتهام، معاملات بیش از اندازه و استفاده از اهرمهای سنگین، دو دلیل اصلی ضررهای اکثر معاملهگران هستند. به نظر من، معاملهگری بطور طبیعی احساس طمع را در افراد ایجاد میکند، چرا که پیوسته وسوسه میشوند که فقط با فشردن چند دکمه، به یکباره پول زیادی بدست آورند. بنابراین تقریبا برای تمام افرادی که در بازار معامله میکنند لازم است که پیش از اینکه در دام طمع گرفتار شوند، برنامهای برای مبارزه با این احساس داشته باشند.
تغییر عادات معاملهگری
معاملهگرانی که برای مدتی طولانی در بازار موفق بودهاند و توانستهاند بطور مستمر از بازار کسب درآمد کنند، کسانی هستند که عادات معاملهگری مثبتی را در خود ایجاد و حفظ کردهاند. درست مثل هر کار دیگری در زندگی، این عادتهای شما هستند که واقعیت شما را تعریف میکنند و نشان میدهند که تا چه حدی در هر زمینهای پیش میروید. عادتها، چه مثبت و چه منفی، به مرور زمان قویتر و جزئی از شخصیت ما میشوند.
متأسفانه در ابتدای مسیر برای اکثر افراد، ایجاد عادات مثبت معاملهگران موفق چالش بزرگی است. بسیاری از افراد با این ذهنیت به حرفه معاملهگری وارد میشوند که خیلی سریع ثروتمند شوند و یا اینکه فوراً به سطحی از درآمد برسند که بتوانند از شغل فعلی خود استعفاء دهند. بعلاوه خواستهها و احساساتی دارند که با واقعیت امر فاصله زیادی دارد. اما در حقیقت هرچه بیشتر تلاش کنید که سریع ثروتمند شوید، بیشتر در این توهم غرق میشوید و از واقعیت فاصله میگیرید. در ابتدا شاید خوششانس باشید و سودهای خوبی هم بدست آورید، اما در واقع در حال ایجاد عادتهای منفی و ناپسندی هستید که به زودی علیه شما عمل میکنند و چنان ضربه سنگینی به شما وارد میکنند که هرگز تصور آن را هم نمیکردید.
تعادل بین خواسته ها و اندازه حساب
بنابراین مرحله اول در تبدیل شدن به یک معاملهگر منظم، پذیرش این واقعیت است که با توجه به اندازه حساب معاملاتی شما، کسب چه میزان سود و درآمد ممکن است، البته با این فرض که برنامهای برای مدیریت سرمایه داشته باشید. میدانم که دوست دارید خیلی زود پول زیادی بدست آورید و از شغل فعلی خود استعفاء بدهید، اما اگر یک حساب ۱۰ دلاری دارید، رسیدن سریع به چنین خواستهای واقعبینانه نیست. با اینحال بسیاری از معاملهگران تازهکار فکر میکنند که میتوانند یک شبه حسابهای کوچک خود را تا چندین برابر رشد دهند. چیزی که میتواند به شما کمک کند این واقعیت را راحتتر بپذیرید، این است که اگر بتوانید برای چند ماه متوالی بطور مستمر سودآور باشید و تاریخچه معاملات خوبی ایجاد کنید، در این صورت میتوانید به راحتی دیگران را مجاب کنید که سرمایه خود را در اختیار شما قرار دهند تا با آن کار کنید.
تاریخچه معاملات خود را مانند یک رزومه کاری در نظر بگیرید. هرچه رزومه شما بهتر و تأثیرگذارتر باشد، احتمال اینکه بتوانید سرمایه دیگران را جذب کنید بیشتر میشود. اگر حجم معاملات شما کوچک است، اصلا اهمیتی ندارد، همین که با پول واقعی کار کنید و بتوانید تاریخچه معاملات خوبی رقم بزنید و بطور مستمر سودآور باشید، این رزومه بسیار تأثیرگذار خواهد بود و میتوانید بوسیله آن به دیگران ثابت کنید که شما هم میتوانید به خوبی در بازار معامله کنید و درآمد مستمر داشته باشید.
چگونه عادتهای معاملهگری را تغییر دهیم؟
پس از اینکه با توجه به اندازه حساب معاملاتی خود و روش مدیریت ریسکی که دارید، واقعیت کار را پذیرفتید و رؤیاپردازی را کنار گذاشتید، حالا میتوانید برنامهای برای تغییر عادات معاملهگری خود تنظیم کنید، یا اگر تازهکار هستید، ایجاد عادات معاملهگری صحیح را شروع کنید. اولین چیزی که باید از آن اطمینان حاصل کنید این است که دقیقاً از احتمال موفقیت معاملات خود مطلع باشید و همچنین روی روش معاملاتی خود مسلط باشید. اگر هنوز روی هیچ استراتژی معاملاتی مسلط نیستید، میتوانید در دوره پرایس اکشن فراکتالی امینو شرکت کنید و با طبیعت رفتار پویای قیمت آشنا شوید و نحوه تحلیل و معامله کردن در بازار را یاد بگیرید و سیگنالهای بسیار معتبر و محتملی دریافت کنید.
چک لیست
پس از اینکه روی یک استراتژی معاملاتی مسلط شدید، بایستی برنامهای تهیه کنید که چگونه با استفاده از آن استراتژی معامله کنید. برای این منظور بایستی یک برنامه کاملا منسجم و دقیق تنظیم کنید و اجزای آن را روی کاغذ بنویسید. این برنامه درواقع راهنمای شما خواهد بود که چگونه باید در بازار عمل کنید. حالا که قبل از شروع کار، همه جنبههای معاملهگری را برای خود تعریف کردهاید، نسبت به عملکرد خود آگاه هستید و دیگر نباید احساساتی و طمعکارانه معامله کنید، البته مشروط به اینکه نسبت به برنامه معاملاتی خودتان متعهد بمانید.
ژورنال معاملاتی
وقتی برنامه معاملاتی خود را براساس یک استراتژی کارآمد تهیه و تنظیم کردید، حالا بایستی تمامی معاملاتی که انجام میدهید را در یک ژورنال معاملاتی ثبت کنید. برنامه معاملاتی و ژورنال معاملاتی دو سلاح اصلی هر معاملهگر در برابر وسوسههای انجام معاملات بیش از اندازه و استفاده از اهرمهای سنگین هستند. بنابراین اگر قصد دارید عادات معاملهگری خود را تغییر دهید، اکیداً توصیه میکنم یک برنامه معاملاتی و ژورنال معاملاتی برای خود تهیه و از آنها استفاده کنید.
درهنگام تغییر عادتها، از مسیر خود منحرف نشوید
یکی دیگر از مشکلاتی که اکثر معاملهگران با آن مواجه میشوند این است که وقتی تغییر عادتها را شروع میکنند، برای مدتی کاملا منظم پیش میروند و معامله میکنند، اما دوباره از مسیر خود منحرف میشوند و به عادتهای معاملاتی قدیمی خود برمیگردند. واقعا باید هر روزی که معامله میکنید نسبت به اهمیت دیسیپلین آگاه و هوشیار باشید. همواره در طول مسیر حرفهای خود به یاد داشته باشید که اگر نظم و دیسیپلین معاملاتی را رعایت نکنید، هیچ راهی برای کسب درآمد مستمر از بازار وجود ندارد.
زمانی که تغییر عادتهای معاملاتی را شروع میکنید، به مرور حفظ عادتهای جدید راحتتر میشود و بعلاوه حفظ نظم و رعایت دیسیپلین دیگر به سختی روزهای نخست نخواهد بود. درست مثل ورزش کردن است که در ابتدا قدری مشکل است، اما با گذر زمان و وقتی اثرات مثبت ورزش کردن را میبینید، ضرورت و اهمیت آن را بیشتر درک میکنید و دیگر خودتان واقعا به انجام آن تمایل پیدا میکنید و ورزش کردن بخشی از شما میشود و دیگر نمیتوانید حتی تصور کنید که یک روز ورزش نکنید. بطور مشابه، وقتی عادتهای معاملاتی مثبتی در خود ایجاد میکنید، پس از مدتی میبینید که کمتر از گذشته ضرر میکنید و بطور مستمر از بازار درآمد دارید و همین امر سبب میشود این عادتهای مثبت به تدریج قویتر شوند تا حدی که به بخشی از خود شما تبدیل میشوند و آن وقت خودتان تعجب خواهید کرد که چرا در گذشته انقدر بینظم معامله میکردید.
دیدگاهها (0)