- انواع تحلیل تکنیکال بر اساس بازه زمانی عبارت است از : تحلیل کوتاهمدت، تحلیل میانمدت و تحلیل بلندمدت
- در نمودارهای شمعی، هر کندل نشاندهنده یک بازه زمانی است که از یک دقیقه تا ۵ دقیقه، یک روز و حتی یک سال قابل تغییر است
- انتخاب بازه زمانی مناسب به شخصیت تحلیلگر، زمان موجود، استراتژی معاملاتی و همچنین، میزان سرمایه معاملهگر وابسته است
- هر چه سرمایه معاملهگر کمتر باشد، استفاده از بازههای زمانی بلندمدت کمتر توصیه میشود
- در بازارهایی که حجم معاملات کم باشد، استفاده از بازههای زمانی بزرگتر توصیه میشود
- مناسبترین روش استفاده از بازههای زمانی، استفاده از بازههای زمانی چندگانه یا مولتی تایمها است
برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران
انتخاب بازه زمانی مناسب به هنگام تحلیل نمودار قیمتی یکی از موجبات موفقیت معاملهگران و تحلیلگران است. زیرا انتخاب نابجای بازه زمانی تحلیل، معاملهگران را دچار سردرگمی کرده و مانع کسب بازدهی مورد انتظار میگردد. همه تحلیلگران پیش از هر چیز، بسته به استراتژی معاملاتی خود و رفتار بازاری که در آن معامله میکنند، میبایست بازه زمانی تحلیل خود را به درستی انتخاب کنند.
انواع تحلیل تکنیکال بر اساس بازه زمانی عبارت است از: تحلیل کوتاهمدت، تحلیل میانمدت و تحلیل بلندمدت. در نمودارهای شمعی، هر کندل نشاندهنده یک بازه زمانی است که از یک دقیقه تا ۵ دقیقه، یک روز و حتی یک سال قابل تغییر است. در مقاله “معرفی شمعهای ژاپنی” میتوانید با انواع شمعهای ژاپنی آشنا شوید. برای کسب اطلاعات تکمیلی پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش تحلیل تکنیکال را مطالعه نمایید.
در شکل فوق نمودار قیمتی متعلق به نماد معاملاتی کاوه را در بازه زمانی روزانه ملاحظه میکنید که در آن، هر کندل نشاندهنده یک روز است. برای انتخاب بازه زمانی، از قسمت مشخص شده در نمودار استفاده کنید. بازه زمانی مناسب برای هر معاملهگر متفاوت است. معاملهگران تازهکار که رؤیای دستیابی سریع به ثروت را در سر میپرورانند، عموماً از بازههای زمانی کوچک استفاده میکنند.
ولی این افراد خیلی سریع در دام نوسانات کوتاهمدت افتاده و کل سرمایه خود را از دست میدهند. استفاده نکردن از بازههای زمانی بلندمدت، منجر به از دست رفتن اطلاعات ارزشمندی میشود که در نمودار بلندمدت قابل مشاهده است. همچنین، برخی معاملهگران به دلیل انتخاب نابجای بازه زمانی بلندمدت، نمیتوانند به بازدهی لازم دست یافته و یا ممکن است به دلیل نوسانات قیمتی زیاد، کل سرمایه خود را از دست بدهند.
چگونگی انتخاب بازه زمانی مناسب در تحلیل تکنیکال
انتخاب مناسب بازه زمانی به شخصیت تحلیلگر، زمان موجود، استراتژی معاملاتی و همچنین، میزان سرمایه معاملهگر وابسته است. هر چه سرمایه معاملهگر کمتر باشد، استفاده از بازههای زمانی بلندمدت کمتر توصیه میشود؛ زیرا اگرچه این بازههای زمانی میتواند دارای حد سودهای بزرگ باشد، اما حد ضررهای بزرگی را نیز طلب میکند.
بنابراین، مقدار سرمایه معاملهگران باید در مقابل نوسانات بازار تحمل لازم را داشتهباشد. انتخاب بازه زمانی مناسب و حجم معاملات در تحلیل تکنیکال بسیار مؤثر است. همچنین، محیط بازار معاملاتی نیز در انتخاب بازه زمانی مناسب تأثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال، در بازارهای دوطرفه که تعداد معاملهگران و حجم معاملات زیاد است (به نحوی که در کسری از ثانیه شاهد سفارشات خرید و فروش زیادی هستیم)، برخی معاملهگران حتی بازه زمانی ۱ دقیقه را انتخاب میکنند تا از نوسانات بازار نهایت استفاده را ببرند.
◊ این مطلب را حتماً بخوانید: آموزش تحلیل بنیادی از صفر تا صد
ولی در بازارهایی که حجم معاملات کم باشد، استفاده از بازههای زمانی بزرگتر توصیه میشود. مناسبترین روش استفاده از بازههای زمانی، استفاده از بازههای زمانی چندگانه یا مولتی تایمها است. بدین صورت که در بازه زمانی بلندمدت، مسیر حرکت قیمت و چشم انداز روند بازار را مشخص کنید تا بتوانید افق زمانی وسیعتری را مدنظر قرار دهید. سپس، برای انتخاب بهترین نقطه ورود و خروج، از بازه زمانی کوتاهمدت استفاده کنید. زیرا اگر تحلیلگر بداند که وضعیت قیمت در چشمانداز بلندمدت چگونه است، به تدریج در مورد دورههای کوتاهمدت تسلط زیادی کسب میکند.
هنگامی که تنها از نمودار کوتاهمدت استفاده میکنید، نخواهید توانست دلیل ادامه یا بازگشت روند را دریابید. همچنین، اگر تنها از نمودار بلندمدت استفاده کنید نیز نخواهید توانست ورود و خروج مناسبی داشتهباشید. در جدول زیر بازههای زمانی مناسب تحلیل و شناسایی جهت حرکت کلی قیمت و نقطه ورود و خروج مناسب را بر حسب تجربه معرفی کردهایم که میتواند راهنمای خوبی برای تحلیل نمودار در بازه زمانی مناسب باشد.
در نمودار فوق میتوان حرکت کلی صعودی را در بازه زمانی سه ماهه و همزمان با شکست سقف قبلی تشخیص داد. در این حالت، موقعیت خرید حاصل شدهاست.
در نمودار فوق با تغییر بازه زمانی در نمودار شاخص کل به صورت هفتگی، میتوان بهترین نقاط ورود را به خوبی شناسایی کرد. در این مقاله سعی کردیم تا مروری سریع بر زمانهای معاملاتی و نحوه استفاده از مولتی تایمها داشتهباشیم. اکنون میتوانید با بینشی عمیقتر به مطالعه مقالات بعدی بپردازید.
دیدگاهها (0)