سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

دلایل ورشکستگی صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس)

دلایل ورشکستگی صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس)

در این نوشته پیرامون صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس) دلایل ورشکستگی و بی‌اعتمادی کاربران و سقوطی که در بازار ارزهای دیجیتال داشته است، صحبت می‌کنیم. این صرافی بزرگ کریپتویی پس از یک هفته دست و پنجه زدن با مشکلات پیش‌آمده در نهایت اعلام ورشکستگی کرد و مدیر عامل جوان و ۳۰ ساله آن (سم بنکمن‌فراید) نیز استعفا داد!

این اتفاق بر روند قیمتی رمزارزهای مهمی چون بیت‌کوین اثر گذاشته و سبب افت قیمتی آن‌ها شده است. از اواخر ماه اردیبهشت و افت قیمت بازار کریپتو، این صرافی از چندین شرکت که در حال ورشکستگی بودند، حمایت مالی کرد و سبب نجاتشان شد ولی در ده روز گذشته خودش با بحران مواجه شد و از نظر مالی مشکلات زیادی پیدا کرد. با وجودی که رقیب بزرگ این صرافی یعنی بایننس در صدد نجات صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس) بود ولی از تصمیم خود صرف نظر کرد و از خرید این صرافی منصرف شد. اف تی ایکس به ناچار و به شکلی ناباور،  جمعه شب مورخ ۱۱ نوامبر ۲۰۲۲ به صورت رسمی ورشکستگی خود را اعلام کرد و مدیرعامل مشهورش آقای بنکمن فراید استعفا داد. بنکمن فراید همان کسی است که بارها با میلیارد موفق آمریکایی وارن بافت، مقایسه شده است.

تماس و واتس آپ: ۰۷۷۳۳۴۳۳۲۱۱ – ۰۹۹۲۹۱۶۹۳۰۷

برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و ربات آربیتراژ گودا و ربات آربیتراژ قودا و ربات آربیتراژ ghooda , ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران

صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس)

می‌توانیم بگوییم پس از بایننس، اف تی ایکس بزرگ‌ترین بستر انجام معاملات ارز دیجیتال بود. مقر اصلی این صرافی مشهور در کشور باماها قرار داشت. این صرافی تلاش زیادی کرد تا قوانین آمریکایی مرتبط با کریپتو را تا حد ممکن ساده‌‌تر و گسترده‌تر کند.

در مقابل، رقیب این صرافی یعنی بایننس با مدیریت شخصی ۴۵ ساله به نام چانگ‌پنگ ژائو مشهور به سی زی، مقر خاصی ندارد و بیشترین فعالیت‌هایش نیز در خارج آمریکا انجام می‌شود. این صرافی از اولین سرمایه‌گذاران صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس) به حساب می‌آید. جالب است که بایننس چندین مرتبه به اتهام دور زدن قوانین تحت نظارت نهادهای امریکایی بوده است.

سوابق هر دو صرافی گویای این واقعیت است که هر دو معاملات ریسک‌پذیر غیرقانونی (البته طبق قوانین ایالت متحده امریکا) انجام می‌دادند. بایننس و اف تی ایکس بارها از قوانین وضع‌شده در صنعت رمزارزها انتقاد کرده‌اند. هر دو صرافی دارای شرکت‌های کوچک‌تری هستند که علی‌رغم مستقل بودن بر بازار امریکا تمرکز دارند و وظیفه ساختاری آن‌ها تبعیت از قوانین این کشور است.

دلایل بحران و ورشکستگی صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس)

صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس) دارای یک توکن اختصاصی به نام FTT است. از این توکن در پرداخت کارمزد استفاده می‌شود. مدیر عامل بایننس در سال ۲۰۲۱  سهامش در این توکن را به بنکمن فراید واگذار کرد و در ازای آن مقادیر زیادی از این توکن گرفت.

در اوایل نوامبر ۲۰۲۲ فاش شد که یک صندوق پوشش ریسک به نام آلامدا ریسرچ (Alameda Research) با مدیریت بنکن فراید حجم زیادی از توکن FTT در اختیار خود قرار دارد. ظاهرا این صندوق و اف تی ایکس از نظر مالی روابط غیرعادی داشتند و به نوعی به یکدیگر وابسته بودند. پس از این افشاگری بایننس اعلام کرد که تمام توکن‌های FTT خود را می‌فروشد.

پس از این بهای توکن FTT افت شدیدی کرد و بسیاری از سرمایه‌گذاران سرمایه‌های خود را خارج کردند. تا جایی که در مدت سه روز بیشتر از شش میلیارد دلار از این صرافی برداشت شد و حتی صرافی FTX برای انجام درخواست‌ها با چالش مواجه شد و طوری به نظر می‌رسید که به اندازه کافی نقدینگی ندارد.

در همین اثنا بایننس روز سه‌شنبه ۸ نوامبر بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن موافقت خود را مبنی بر خرید FTX منتشر کرد. در این بیانیه همچنین آمده بود که اگر بایننس هر زمانی بخواهد می‌تواند از معامله خود صرف نظر کند. در مقابل بنکمن فراید در اطلاعیه‌ای به حفظ مفاد قرارداد نسبت به مشتریان خود تأکید کرد و این امکان را به طرف مقابل خود داد که بتواند درخواست برداشت خود را ادامه دهد. این شرکت می‌کوشید روابط بین بایننس و FTX را تا جای ممکن بهبود بخشد و صرافی خود را به رقیب دیرینه‌اش بفروشد.

اعلام ورشکستگی صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس)

تنها یک روز از اعلام بیانیه خرید صرافی FTX گذشته بود که بایننس عدم تمایل خود را نسبت به خرید این صرافی اعلام نمود. او همچنین دلیل این انصراف را بررسی و واکاوی دقیق شرکت عنوان کرد و اذعان داشت پژوهش و گزارش‌های نهادهای رگولاتوری ایالت متحده آمریکا نسبت به مدیریت نادرست وجوه کاربران توسط این صرافی، نقش مهمی در این تصمیم داشته است.

بایننس در ادامه توضیح دارد: «با ورشکستگی هر شرکت و مقاومت در برابر اکوسیستم کریپتو شاهد این هستیم که از وجوه کاربارن سوء استفاده می‌شود  و پس از آن در بازار آزاد سقوط نهایی اتفاق می‌افتد.» در نهایت روز پنجشنبه اعلام شد که صرافی FTX با ترون توافق کرده تا برخی از توکن‌ها را به کیف پول‌های دیگر منتقل سازد که متأسفانه این کار نیز نتیجه‌بخش واقع نشد!

از روز یکشنبه به دلیل عرضه غیرقانونی چهارصد میلیون دلاری توکن FTT،  صرافی‌های هوبی گلوبال و بایننس به مسدودسازی سپرده‌های این رمزارز پرداختند. این توکن دارای یک برنامه باز شدن قفل و عرضه دوره‌ای به بازار بود که در یکشنبه به صورت خارج از برنامه عرضه شد. بررسی داده‌های مربوط به بلاکچین نشان می‌دادند که این توکن‌ها از آدرس منبع منتشر شده‌ است.

بایننس چنین توضیح داد که به دلیل احتمال منابع مشکوک در بازار، سپرده‌های FTT را متوقف کرده است و حتی از صرافی‌های دیگر نیز خواست تا همین اقدام را انجام دهند. جاستین سان حامی هوبی گلوبال از این اقدام تبعیت کرد. ارزش این ارز در کم‌تر از بیست و چهار ساعت حدود ۲۰ درصد سقوط کرد. شایان ذکر است در مقایسه با هفته پیش ارزش FTT بیش از ۹۲ درصد کاهش یافته است.

دلایل تأثیر بحران صرافی FTX (اف‌تی‌ایکس) بر روی سایر رمزارزها

ممکن است بپرسید چرا بحران این صرافی بر روی سایر ارزهای دیجیتال اثر منفی گذاشت. شرکت FTX یکی از باثبات‌ترین شرکت‌های صنعت کریپتو به شمار می‌رفت. پس از این که بایننس اقدام به فروش توکن‌های FTT نمود و صرافی FTX ((اف‌تی‌ایکس) سقوط کرد، تأثیر زیادی بر روی رمزارزهای دیگر داشت.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

16 + چهار =

طراحی ربات سفارشی