سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

تفاوت اوراق قرضه و اوراق مشارکت

تفاوت اوراق قرضه و اوراق مشارکت
  • اوراق قرضه چه نوع اوراقی است و هدف از انتشار آن چیست؟
  • اوراق مشارکت چه نوع اوراقی است و با چه هدفی منتشر می‌شود؟
  • اوراق قرضه و اوراق مشارکت چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

 

اوراق قرضه چیست؟

اوراق قرضه از انواع اوراق بدهی است که به موجب آن، عرضه‌کننده اوراق (که معمولاً اشخاص حقوقی و نهادها هستند)، متعهد می‌شود که تا زمان سررسید، مبلغی را به عنوان سود دوره‌ای، پرداخت کرده و در زمان سررسید نیز اصل پول را به خریدارِ اوراق بازپرداخت کند. پرداخت سود این اوراق معمولاً در دوره‌های یک ماهه، سه ماهه، شش ماهه و سالانه پرداخت می‌شود.

این اوراق برای تأمین مالی دولت‌ها و سایر نهادهای دولتی و خصوصی منتشر می‌شود. نکته‌ قابل توجه در خصوص این اوراق، این است که عرضه‌کننده اوراق قرضه، لزوماً بانی نبوده و ممکن است برای تأمین مالی شرکت یا نهاد دیگری، این اوراق را منتشر کرده باشد.


ویژگی‌های اوراق قرضه

۱. دارندگان این اوراق، حق مالکیتی بر شرکت عرضه‌کننده نداشته و تنها به عنوان بستان‌کار می‌توانند، اصل پول خود را به همراه سود دریافت کنند. این افراد حتی مشمول دریافت سود سهام نیز نخواهند شد.

۲. اوراق قرضه دارای تاریخ سررسید مشخصی هستند که این تاریخ می‌تواند در یک مقطع زمانی باشد یا به تدریج فرا رسد.

۳. عموماً این اوراق دارای ارزش اسمی مشخصی هستند.

۴. در صورت ورشکست شدن شرکت، صاحبان اوراق قرضه، برای دریافت اصل بدهی و بهره آن، نسبت به سهامداران شرکت اولویت دارند.

۵. برخی از شرکت‌ها برای ایجاد اطمینان در سرمایه‌گذاران و دادن انگیزه به آنها، اوراق خود را با وثیقه‌های معتبر منتشر می‌کنند. مثلاً زمین یا ساختمان شرکت را به عنوان وثیقه قرار می‌دهند. لازم به ذکر است که شرکت‌های معتبر نیازی به این کار ندارند.

۶. صاحبان این اوراق هیچ گونه حق رأی یا قدرت تصمیم‌گیری در امور شرکت را ندارند. مگر در موارد خاصی مانند عرضه و فروش سایر اوراق قرضه و یا ادغام شرکت با شرکت‌های دیگر. لازم به ذکر است، چنانچه شرکت‌ها به تعهدات مندرج در قرارداد عمل نکنند، این حق رأی برای بسیاری از فعالیت‌های شرکت، به صاحبان اوراق قرضه داده می‌شود.

۷. مقدار و دوره پرداخت سود در اوراق قرضه، بستگی به شرایط ذکرشده در قرارداد داشته و هر چه اوراق بلندمدت‌تر باشد، میزان سود پرداختی نیز بیشتر می‌شود.

۸. اوراق قرضه معمولاً به دو صورت عرضه عمومی و عرضه خصوصی، به فروش می‌رسد. در عرضه خصوصی، تنها خریدارِ اوراق و شرکت، طرفین قرارداد هستند؛ اما در عرضه عمومی که اوراق به خریداران زیادی فروخته می‌شود، معمولاً یک شخص به عنوان امین، حضور داشته و وظیفه نظارت بر تعهدات شرکت را بر عهده دارد.


انواع اوراق قرضه با درآمد ثابت

۱. اوراق قرضه دولتی

دولت‌ها، ازجمله نهادهایی هستند که به منظور تأمین مالی، اقدام به عرضه اوراق قرضه می‌کنند. در واقع، دولت‌ها جهت اجرای پروژه‌ها و پرداخت به موقع حقوق و صورت‌حساب‌ها، نیازمند منابع مالی هستند که در صورت فراهم نبودن، یکی از روش‌های تأمین این منابع، انتشار اوراق قرضه است. سرمایه‌گذاری در این نوع اوراق برای کشورهایی مانند آمریکا که دارای ثبات اقتصادی هستند، یکی از امن‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها محسوب می‌شود. اما سرمایه‌گذاری در کشورهای در حال توسعه دارای ریسک بالایی است.

۲. اوراق قرضه شهرداری

شهرداری‌ها از طریق دریافت مالیات، درآمد بالایی کسب می‌کنند. بعضاً این درآمد برای اجرای پروژه‌های عمرانی مانند ساخت مدرسه، بیمارستان، پل، خیابان و… کافی نیست. در چنین شرایطی، شهرداری برای تأمین منابع مالی مورد نیاز خود، اقدام به انتشار اوراق قرضه می‌کند.

۳. اوراق قرضه شرکتی

گاهی شرکت‌ها به منظور توسعه کسب و کار و تأمین مالی پروژه‌های خود، اقدام به انتشار اوراق قرضه می‌کنند. این اوراق نسبت به سایر اوراق قرضه، از تنوع و سود بیشتری برخوردار بوده اما معایبی نیز دارند که از جمله آن می‌توان به ریسک بالای خرید و مالیاتی که به درآمد حاصل از آن تعلق می‌گیرد، اشاره کرد.


سررسید اوراق قرضه چگونه است؟

اوراق قرضه به لحاظ تاریخ سررسید به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

اوراق قرضه کوتاه‌‌مدت: معمولاً زمان سررسید این اوراق، بین یک تا پنج سال است.

اوراق قرضه میان‌مدت: معمولاً زمان سررسید این اوراق، بین پنج تا ده سال است.

اوراق قرضه بلندمدت: معمولاً زمان سررسید این اوراق، بیش از ده سال است.


چطور اوراق قرضه بخریم؟

اوراق قرضه نوعی وام دارای بهره است. از آنجا که این اوراق، دارای سودِ تعیین‌شده هستند، سود و زیان شرکت، ارتباطی به صاحبان اوراق نداشته و سود دوره‌ای و اصل پول باید در زمان سررسید پرداخت شود. از طرفی، شرکت نیز وظیفه‌ای در جهت اطلاع‌رسانی به خریداران اوراق نداشته و می‌تواند مبلغ حاصل از فروش اوراق را در بخش‌های غیرقانونی به کار گیرد. به همین دلیل، این اوراق ماهیت اسلامی نداشته و در ایران منتشر و معامله نمی‌شوند. اوراق مشارکت از جمله اوراق با درآمد ثابت است که می‌توان به عنوان جایگزین اسلامی اوراق قرضه، از آن استفاده کرد.

 

تهیه اوراق قرضه به سه صورت امکان پذیر است:

  • برای خرید اوراق مشارکت بورسی باید دارای کد بورسی باشید و از طریق سامانه معاملاتی، درخواست خود را ثبت کنید. برای مشاهده اوراق عرضه‌شده در بورس و فرابورس، می‌توانید به سایت ره‌آورد مراجعه کنید.
  • اوراق مشارکت خارج از بورس را نیز می‌توانید از طریق مراجعه به شعب بانک‌های عامل خریداری کنید.
  • در صورتی که به هیچ کدام از روش‌های بالا علاقه‌ای نداشتید، می‌توانید از طریق خرید واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، اقدام به خرید این اوراق کنید.


اوراق قرضه نسبت به سایر اوراق بهادار چه جذابیتی دارد؟

همان‌طور که اشاره کردیم، اوراق قرضه، دارای سود تعیین‌شده هستند که باید تا زمان سررسید به صورت دوره‌ای پرداخت گردد. پس از تاریخ سررسید نیز اصل پول به صاحبان اوراق بازپرداخت می‌شود. حتی اگر شرکت به هر دلیلی ورشکست شود، صاحبان این اوراق، در دریافت اصل پول و بهره، نسبت به سهامداران شرکت در اولویت هستند.  بنابراین ریسک سرمایه‌گذاری در این اوراق نسبت به سایر اوراق بسیار کمتر است. همین عامل موجب جذابیت این اوراق نسبت به سایر اوراق بهادار شده‌است؛ با وجود اینکه ممکن است نسبت به سایر اوراق بهادار مانند سهام، بازدهی کمتری داشته باشند.


اوراق قرضه بخریم یا سهام؟

خرید اوراق قرضه نیز مانند خرید سهام، نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. اما این دو سرمایه‌گذاری، تفاوت‌هایی با هم دارند. صاحبان اوراق قرضه، مالکیتی بر شرکت ناشر اوراق ندارند؛ درحالی که سهامداران شرکت، مالک بخشی از آن بوده و در سود و زیان شرکت، شریک هستند. بنابراین، شرکت‌ها ترجیح می‌دهند که به جای فروش سهام، از طریق انتشار اوراق قرضه، منابع مالی مورد نیاز خود را تأمین کنند زیرا صاحبان اوراق، حقی در تصمیم‌گیری‌های شرکت ندارند. توجه کنید در صورتی که شرکت در وضعیت سوددهی مطلوبی قرار گرفته باشد، بازدهی سهام نسبت به اوراق قرضه بیشتر است. اما با توجه به حساس بودن قیمت سهام، نسبت به عوامل سیاسی و اقتصادی مختلف، امکان کاهش شدید قیمت سهام و به تَبَعِ آن، کاهش سرمایه سهامداران وجود دارد. حتی در صورت انحلال شرکت، صاحبان اوراق قرضه برای دریافت اصل و فرع پول خود نسبت به سهامداران، در اولویت هستند. در مجموع، می‌توان گفت خرید اوراق قرضه ریسک کمتری نسبت به خرید سهام دارد.


رابطه نرخ بهره و اوراق قرضه

قیمت اوراق قرضه، با نرخ بهره دولتی رابطه عکس دارد یعنی با افزایش نرخ بهره، قیمت اوراق قرضه کاهش یافته و با کاهش نرخ بهره، قیمت اوراق قرضه افزایش می‌یابد.


مزایای اوراق قرضه از دیدگاه ناشران اوراق

۱. اگر اوراق قرضه‌ی منتشرشده توسط شرکت‌ها، قابل تبدیل به سهام باشد، تمایل سرمایه‌گذاران برای خرید این اوراق بیشتر شده و شرکت می‌تواند تعداد بیشتری از سهام خود را با قیمتی بالاتر از قیمت بازار به فروش برساند.

۲. اگر اوراق قرضه منتشرشده توسط شرکت‌ها، غیر قابل تبدیل به سهام باشد، شرکت ناشر، تبدیل بهره کمتری خواهد داشت.

۳. اوراق قرضه، در زمره کم‌هزینه‌ترین منابع مالی هستند.

۴. اگر نرخ بازده شرکت، از نرخ بهره تعیین‌شده اوراق قرضه بیشتر باشد، به نفع شرکت ناشر خواهدبود.


مزایای اوراق قرضه از دیدگاه سرمایه‌گذاران

۱. در صورتی که اوراق قرضه‌ی منتشرشده، قابل تبدیل به سهام باشند، با تبدیل این اوراق به سهام و افزایش قیمت سهام، سرمایه‌گذاران، سود قابل توجهی به‌دست می‌آورند.

۲. به دلیل ماهیت دوگانه اوراق قرضه، در صورتی که عملکرد شرکت ضعیف باشد، صاحبان اوراق می‌توانند از تبدیل اوراق به سهام ممانعت کرده و ریسک کمتری را متحمل شوند.


معایب اوراق قرضه از دیدگاه ناشران اوراق

۱. در صورتی که تعداد سهام شرکت افزایش قابل توجهی داشته باشد، انتشار اوراق قرضه قابل تبدیل به سهام، برای شرکت مقرون به صرفه نبوده و بهتر است به روش عادی، سهام خود را منتشر کند.

۲. اگر نرخ بازده شرکت، از نرخ بهره تعیین‌شده‌ی اوراق قرضه کمتر باشد، انتشار این اوراق به نفع شرکت نخواهدبود.

۳. انتشار اوراق قرضه توسط شرکت‌ها، نسبتِ بدهی را افزایش می‌دهد.


معایب اوراق قرضه از دیدگاه سرمایه‌گذاران

۱. اوراق قرضه‌ی قابل تبدیل به سهام، نسبت به اوراق قرضه غیر قابل تبدیل، از بازدهی کمتری برخوردار است.

۲. تعهداتی که توسط ناشر، به صاحبان اوراق قرضه‌ی قابل تبدیل به سهام داده می‌شود، نسبت به سایر تعهدات بدهی، از اولویت کمتری برخوردار است.

 

اوراق مشارکت چیست؟

اوراق مشارکت از انواع اوراق بدهی است که برای تأمین مالی شرکت‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی و به منظور اجرای پروژه‌های تولیدی، خدماتی، عمرانی منتشر می‌شود. این اوراق دارای تضمین پرداخت سود هستند. در واقع، دارنده این اوراق، نسبت به قیمت اوراقِ خریداری‌شده و مدت‌زمان مشارکت، در سود پروژه‌هایی که توسط ناشر اجرا می‌شود، شریک است.

هدف از انتشار اوراق مشارکت چیست؟

هدف از انتشار این اوراق توسط دولت یا سایر نهادهای خصوصی و دولتی، جذب سرمایه از مردم و تأمین منابع مالی مورد نیاز، برای اجرای پرو‌ژه‌های عمرانی است. از طرفی، سرمایه‌گذار نیز می‌تواند با خرید اوراق و مشارکت در این پروژه‌ها، از سودهای تضمین‌شده این اوراق بهره‌مند شود.

ویژگی‌های اوراق مشارکت

۱. اوراق مشارکت قابلیت خرید و فروش در بازار ثانویه را دارند.

۲. بازدهی این اوراق برای سرمایه‌گذاران، بدون ریسک است.

۳. سرمایه‌گذار با خرید این اوراق، صاحب مالکیت بدون حق رأی خواهدشد.

۴. سرمایه‌گذاری در این اوراق از معافیت مالیاتی برخوردار است.

۵. این اوراق دارای سود تضمین‌شده هستند. در زمان انتشار اوراق، سود علی‌الحساب در هر ورق تعریف می‌شود و در صورت تحقق بازدهی بیشتر حاصل از اجرای پروژه‌ها، مابه‌التفاوت، به حساب سرمایه‌گذار واریز خواهدشد.

۶. پرداخت سود این اوراق به صورت دوره‌های یک‌ماهه، سه‌ماهه و یک‌ساله است.

۷. نرخ سود این اوراق، معمولاً ۳ تا ۵ درصد بالاتر از نرخ سود سپرده‌های بانکی بلند‌مدت یک‌ساله و حدود ۱۸ تا ۲۵ درصد است.


مزایای اوراق مشارکت

مهم‌ترین مزایای اوراق مشارکت عبارتند از:

۱. تضمین سود و اصل سرمایه

این اوراق دارای سود ثابت و تضمین‌شده هستند؛ لذا سرمایه‌گذاری در این اوراق بدون ریسک است. این اوراق تحت نظارت بانک مرکزی منتشر شده و از تضمین‌های معتبری برخوردار هستند. بنابراین، سرمایه‌گذاران بدون دغدغه و در زمان‌های تعیین‌شده، سود و اصل سرمایه خود را دریافت خواهندکرد.

۲. معافیت مالیاتی

به سود اوراق مشارکت، مالیات تعلق نمی‌گیرد. بنابراین، کسانی که به دنبال راه‌های سرمایه‌گذاری بدون پرداخت مالیات هستند، می‌توانند در این اوراق سرمایه‌گذاری کنند.

۳. فروش قبل از سررسید

اگر شخصی تمایل به فروش این اوراق تا قبل از تاریخ سررسید داشته باشد، هیچ مانعی برای فروش آن تا قبل از زمان سررسید وجود ندارد؛ زیرا این اوراق قابلیت معامله در بازار ثانویه را دارند. همچنین، دوره سرمایه‌گذاری شخص نیز محاسبه شده و به وی پرداخت خواهدشد.

۴. پرداخت سود به‌صورت دوره‌ای

پرداخت سود این اوراق معمولاً در دوره‌های سه ماهه صورت می‌گیرد. سرمایه‌گذاران می‌توانند پس از فرارسیدن دوره پرداخت سود، با مراجعه به بانک‌های عامل و ارائه اصل اوراق، سود خود را دریافت کنند.

۵. عدم نیاز به آموزش و کسب مهارت

سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت، بر خلاف سایر اوراق بهادار مانند سهام و اوراق مشتقه، نیازمند آموزش و کسب مهارت به مدت طولانی نیست. سود این اوراق مشابه سود سپرده‌های بانکی بوده و سرمایه‌گذار نیازی به درک دیگر مفاهیم و اطلاعات پیچیده ندارد. بنابراین، با صرف کمترین زمان، می‌توان این اوراق را خریداری کرد.


معایب اوراق مشارکت

۱. بازدهی پایین

به طور معمول، هر چه ریسک سرمایه‌گذاری کمتر باشد، سود حاصل از سرمایه‌گذاری نیز کاهش می‌یابد. این مطلب در خصوص اوراق مشارکت کاملاً صادق است. با توجه به ریسک کمتر اوراق مشارکت نسبت به سایر اوراق بهادار (مانند سهام)، سرمایه‌گذاری در این اوراق نسبت به سایر اوراق بهادار، از سود پایین‌تری برخوردار است. بنابراین، برای کسانی که مایل به کسب سودهای کلان در مدت‌زمان کوتاه هستند، سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت، جذاب نخواهدبود.

۲. سررسیدهای طولانی

همان‌طور که گفتیم، اوراق مشارکت برای تأمین مالی پروژه‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از آنجایی که زمان سررسید این اوراق، وابسته به زمان اتمام پروژه‌ها است، سررسید اوراق مشارکت معمولاً بلندمدت و بین ۲ تا ۵ سال خواهدبود.


چرا باید اوراق مشارکت بخریم؟

به طور میانگین، بازدهی اوراق مشارکت، کمتر از بازارهای طلا، ارز و بورس است. بنابراین، اگر به دنبال سودهای زیاد هستید، این اوراق محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست. اما مهم‌ترین عاملی که موجب جذب سرمایه‌گذاران به خرید این اوراق شده، ارائه تضمین معتبر برای پرداخت سود و اصل پول این اوراق، توسط ناشران اوراق است. از آنجا که تضمین توسط بانک‌ها و مؤسسات مالی دولتی انجام می‌شود، سرمایه‌گذاران از دریافت سود خود در زمان‌های تعیین‌شده، اطمینان دارند. این عامل باعث ایجاد رغبت در سرمایه‌گذاران برای خرید اوراق مشارکت می‌شود.


چه شرکت‌هایی مجاز به انتشار اوراق مشارکت هستند؟

اوراق مشارکت به منظور تأمین مالی پروژه‌های عمرانی توسط نهادهای دولتی و خصوصی منتشر می‌شود که این نهادها شامل دولت، شهرداری‌ها، موسسات عام‌المنفعه و شرکت‌های وابسته به نهادهای مذکور، شرکت‌های سهامی خاص و عام و شرکت‌های تعاونی و تولیدی می‌شود.

بر طبق قوانین، فرآیند انتشار اوراق به این صورت است که طرح‌های مشمول این قانون که توسط نهادهای مذکور ارائه می‌شود، باید توسط بانک مرکزی ارزیابی شود. در صورتی که این طرح‌ها از لحاظ اقتصادی، فنی و مالی، تأیید شود، نهاد متقاضی می‌تواند با ارائه تضمین معتبر به بانک عامل، مجوز انتشار اوراق را دریافت کند.

اگر شرکت‌های سهامی خاصِ مربوط به نهادهای مذکور، به سهامی عام تبدیل شوند،  صاحبان این اوراق، برای خرید سهام شرکت، در اولویت قرار دارند. در صورتی که هر یک از نهادهای مذکور، در زمان سررسید، به تعهدات خود از قبیل پرداخت سود و اصل پول اوراق، عمل نکنند، بانک عامل موظف است از محل تضمین، اقدام به ایفای این تعهدات کند.


انواع اوراق مشارکت

به طور کلی اوراق مشارکت به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

۱. اوراق مشارکت “با‌ نام” و “بی ‌نام”

اوراق مشارکت “با نام” به اوراقی گفته می‌شود که نام خریدار بر روی برگه مشارکت نوشته شده و در صورت سرقت یا مفقود شدن اوراق، هیچ شخصی بجز صاحب اوراق نمی‌تواند آن را معامله کند. اما اوراقی که به صورت “بی نام” منتشر می‌شوند، در وجه حامل بوده و هر کسی که آن را در اختیار داشته باشد، صاحب اوراق محسوب شده و می‌تواند آن را معامله کند. به همین جهت، معمولاً اوراق “بی ‌نام” را در صندوق امانات نگهداری می‌کنند.

۲. اوراق مشارکت بورسی

اوراقی هستند که تحت نظارت بورس و فرابورس معامله می‌شوند. این اوراق به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

به کسر: اوراقی هستند که با قیمتی پایین‌تر از قیمت اسمی به فروش می‌رسند. سود این اوراق برای خریدار از مابه‌التفاوت قیمت خرید و قیمت اسمی در تاریخ سررسید، حاصل می‌شود. سرمایه‌گذاری در این اوراق به صورت کوتاه‌مدت است.

قابل تعویض با سهام: این نوع از اوراق توسط شرکت‌های سهامی عام، در بورس منتشر می‌شوند. پس از زمان سررسید، این اوراق با سهام شرکت قابل معاوضه است؛ یعنی خریدار می‌تواند بجای دریافت مبلغ اوراق، آن را با سهام شرکت تعویض کند.

قابل تبدیل به سهام: اوراقی هستند که توسط شرکت‌های سهامی عام، در بورس منتشر شده و پس از تاریخ سررسید، به سهام شرکت تبدیل خواهندشد.

۳. اوراق مشارکت غیربورسی

اوراق مشارکت غیربورسی، تحت نظارت بانک مرکزی و در بازار آزاد منتشر می‌شوند. برای خرید و فروش این اوراق باید به بانک‌های عامل مراجعه کنید. این اوراق به صورت‌های زیر وجود دارند:

  • اوراق مشارکت بانک مرکزی: اوراقی هستند که توسط بانک مرکزی منتشر می‌شوند تا به وسیله آن، اهداف اقتصادی دولت را تحقق بخشند. سایر بانک‌های عامل نیز می‌توانند این اوراق را بازخرید کنند.
  • اوراق مشارکت نهادهای دولتی و خصوصی: این اوراق به منظور تأمین مالی پروژه‌های کلان اقتصادی، توسط نهادهای دولتی و شرکت‌های خصوصی منتشر می‌شوند تا با جذب سرمایه، پروژه‌های خود را راه‌اندازی کنند.


چه اطلاعاتی بر روی اوراق مشارکت درج می‌شود؟

۱. تعداد اوراق مشارکت و مبلغ اسمی

۲. نرخ سود علی‌الحساب

۳. دوره‌های زمانی پرداخت سود

۴. دوره سررسید اوراق مشارکت (معمولاً ۲ تا ۵ سال)

۵. مشخصات خریدار (در اوراق مشارکت “با نام”)


چطور اوراق مشارکت بخریم؟

به طور کلی، اوراق مشارکت به دو صورت قابل معامله هستند. در صورتی که اوراق توسط دولت منتشر شده‌باشد، شما می‌توانید با مراجعه به شعب بانک‌های عاملِ معرفی‌شده، اقدام به خرید و فروش اوراق کنید. برای دریافت سود دوره‌ای و اصل سرمایه نیز باید به همین بانک‌ها مراجعه کنید. توجه کنید اوراقی که کلمه “بازخرید” بر روی آن قید نشده باشد، قابل فروش نیستند. در صورتی که اوراق مشارکت تحت نظارت سازمان بورس منتشر شده باشد، شما باید کد بورسی دریافت کرده و با مراجعه به کارگزاری و یا از طریق سامانه آنلاین معاملاتی، درخواست خود را جهت خرید اوراق، ثبت کنید. عموماً قیمت اسمی اوراق مشارکت معادل ۱۰۰۰۰۰۰ ریال یا ۱۰۰۰۰۰ تومان و حداقل سرمایه لازم برای خرید این اوراق، یک میلیون تومان است. برای مشاهده اوراق منتشرشده در بورس و فرابورس می‌توانید به سایت ‌ره‌آورد مراجعه کرده و از منوی بازارها و بخش اوراق، نمادهای اوراق منتشر شده را به همراه سایر اطلاعات مشاهده کنید.


سود اوراق مشارکت چقدر است؟

با توجه به اینکه سود اوراق مشارکت وابسته به پروژه عمرانی است که شرکت ناشر در دست اجرا دارد، سود انواع اوراق مشارکت‌ با هم متفاوت است. در واقع، شرکت ناشر، میزان سرمایه لازم برای اجرای پروژه و سود حاصل از اجرای آن را پس از اتمام پروژه، تخمین زده و بر این اساس، سود اوراق مشارکت را تعیین می‌کند. معمولا سود یک‌ساله اوراق مشارکت حدود ۱۸ تا ۲۲ درصد است. البته این مقدار همیشه ثابت نیست. بطور میانگین، سود این اوراق ۳ تا ۵ درصد بیشتر از سود سپرده‌های بلندمدت بانکی تعیین می‌شود تا سرمایه‌گذاران را برای خرید این اوراق ترغیب کند.


برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و  ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران


نرخ سود اسمی، سود علی‌الحساب و سود قطعی

در صورتی که اوراق مشارکت در روزهای اولِ عرضه خریداری شود، نرخ سود دریافتی معادل سود اسمی است. سود تضمینی اوراق مشارکت به صورت علی‌الحساب در دوره‌های زمانی مشخص پرداخت می‌شود.

در صورتی که پس از اتمام پروژه، سود حاصل، بیشتر از سود علی‌الحساب باشد، باید مابه‌التفاوت، تحت عنوان سود قطعی، به سرمایه‌گذاران پرداخت شود و در صورتی که عکس این قضیه اتفاق بیفتد، جبران خسارت بر عهده ضامن اوراق است.


کارمزد و مالیات معاملات اوراق مشارکت چقدر است؟

مالیات تعلق گرفته به سود حاصل از اوراق مشارکت، معادل ۵ درصد است. کارمزد خرید اوراق مشارکت برابر با ۰.۰۰۰۷۲۶ و کارمزد فروش آن ۰.۰۰۰۷۷۴ است. در واقع، مجموع کارمزد معاملات برای اوراق مشارکت معادل ۰.۰۰۱۵ است.


اوراق مشارکت چه تفاوتی با اوراق قرضه دارد؟

مهم‌ترین تفاوت‌های اوراق مشارکت و اوراق قرضه عبارتند از:

۱. اوراق مشارکت به منظور تأمین مالی پروژه‌های عمرانی منتشر می‌شود، در حالی که ناشر اوراق قرضه، هیچ محدودیتی برای به کارگیری منابع مالی ندارد. در واقع، ناشر اوراق مشارکت موظف است تا عملکرد خود را برای خریداران اوراق شرح دهد، درحالی که ناشر اوراق قرضه ملزم به این توضیحات نیستند و می‌توانند از این منابع مالی در هر زمینه‌ای استفاده کنند.

۲. به صاحبان اوراق مشارکت، سودی با عنوان علی‌الحساب پرداخت می‌شود که در صورت اتمام پروژه و کسب سود بیشتر از این مقدار، مابه‌التفاوت، به صاحبان اوراق به عنوان سود قطعی پرداخت خواهدشد. اما اوراق قرضه دارای سود تعیین‌شده بوده و از این جهت ماهیت اسلامی ندارند.

۳. سود اوراق قرضه توسط شرکت عرضه‌کننده تعیین می‌شود؛ در حالیکه سود اوراق مشارکت توسط دولت تضمین می‌گردد. بنابراین، اوراق قرضه نسبت به اوراق مشارکت از ریسک بالاتری برخوردار است؛ زیرا به نرخ بهره بستگی دارد.

۴. اوراق مشارکت فقط با قیمت اسمی منتشر می‌شوند. اما اوراق قرضه در قالب به کسر و صِرف نیز قابل انتشار هستند.

 

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی اوراق مشارکت و اوراق قرضه پرداخته و معایب و مزایای آنها را بیان کردیم. اوراق قرضه از انواع اوراق بدهی است که برای تأمین مالی دولت‌ها و سایر نهادهای دولتی و خصوصی منتشر می‌شود. این اوراق به دلیل داشتن نرخ بهره مشخص، ماهیت اسلامی نداشته و در ایران صادر نمی‌شوند. اما می‌توان از اوراق مشارکت به عنوان جایگزین اسلامی آن استفاده کرد. که سود آن توسط دولت تضمین شده و در پایان پروژه پرداخت خواهدشد. سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت، نوعی سرمایه‌گذاری بدون ریسک محسوب می‌شود که نسبت به سپرده‌های بانکی، از سود بیشتری برخوردار است.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

2 × 5 =

طراحی ربات سفارشی