- تأسیس صندوقهای سرمایهگذاری شامل چه مراحلی است؟
- مدارک لازم جهت راهاندازی صندوق سرمایهگذاری چیست؟
- پذیرهنویسی صندوقهای سرمایهگذاری چگونه انجام میشود؟
مراحل ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری در ایران
برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران
۱- اخذ مجوزهای لازم برای ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری
یک بانک یا مؤسسه مالی اعتباری برای شروع به کار، نیازمند اخذ مجوزهای لازم از بانک مرکزی است. برای ثبت صندوق سرمایهگذاری هم هر صندوق باید مجوزهای لازم را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کند. همچنین، برخی از صندوقها هم که قصد دارند با مشارکت بانکها یا مؤسسات مالی و اعتباری یا اشخاص حقوقی مرتبط با بانک تأسیس شوند، علاوه بر مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار، میبایست مجوز بانک مرکزی را هم دریافت کنند. همچنین، صندوق سرمایهگذاری باید در مرجع ثبت شرکتها هم به ثبت برسد.
۲- ارائه طرح اساسنامه و سایر مدارک به مرجع ثبت شرکتها
نحوه ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری در ایران علاوه بر اخذ مجوز، شامل ارائه طرح اساسنامه شرکت و مدارک لازم به اداره ثبت شرکتها نیز میشود. در این صورت، شرکت میتواند مجوز پذیرهنویسی را دریافت کند. متقاضی تأسیس صندوق باید مدارک زیر را در قالب فرمهای تعیینشده، به فرابورس ارائه کند :
مدارک لازم جهت راهاندازی صندوق سرمایهگذاری در ایران
- امیدنامه و اساسنامه صندوق مطابق با امیدنامه و اساسنامه نمونه مصوب سازمان که کلیه صفحات آن به امضا و مهر ارکان صندوق رسیدهباشد.
- قبولی سِمَت ارکان و مدیر سرمایهگذاری صندوق مطابق با فرم مربوطه.
- معرفی مدیر/گروه مدیران سرمایهگذاری صندوق با ذکر نحوه جبران خدمات ایشان.
- اعلام تاریخ و محل مجمع مؤسس صندوق به منظور حضور نماینده سازمان (در این مجمع ارکان پیشبینیشده نظارتی و اجرایی صندوق انتخاب میشوند.).
- فرم تکمیلشده مشخصات مدیران سرمایهگذاری صندوق به همراه کپی گواهینامه اصول مقدماتی یا تحلیلگری آنها.
- آخرین رونوشت آگهی روزنامه رسمی هر یک از ارکان و مؤسسین در مورد شرایط امضای اسناد تعهدآور.
- اعلام شماره حسابهای صندوق، در صورت وجود به تفکیک جاری و پشتیبان که به تأیید مدیر صندوق و متولی رسیده باشد.
- تأییدیه بانک مبنی بر واریز ارزش مبنای واحدهای سرمایهگذاری ممتاز ( معادل حداقل ۲۰ درصد حداقل سرمایه صندوق).
- طرح اعلامیه پذیرهنویسی صندوق مطابق نمونه پیوست اساسنامه.
- نامههای مربوط به غیردولتی بودن مؤسسین.
- رونوشت مجوز سبدگردانی.
- معرفی نرمافزار صندوق از طریق ارسال کپی قرارداد دسترسی و اجاره، به همراه تعهدنامهای از طرف مدیر صندوق.
- معرفینامههای مربوط به نمایندگان حقیقی ارکان برای انجام امور محوله به همراه کپی شناسنامه و کارت ملی هر یک.
- معرفینامههای مربوط به نمایندگان حقیقی حاضر در مجمع از طرف مؤسسین حقوقی به همراه کپی شناسنامه و کارت ملی هر یک.
- معرفی نماینده متولی در امور مربوط به صندوق سرمایهگذاری.
- اعلام راهاندازی تارنمای صندوق مطابق با نمونه مورد تأیید سازمان.
- ارائه گواهی مبنی بر گذراندن حداقل ۱۵ ساعت دوره آموزشی استفاده از نرمافزار صندوق .
۳- سرمایهگذاری مؤسسان
هر صندوق سرمایهگذاری تعدادی واحد سرمایهگذاری ممتاز دارد که توسط مؤسسین صندوق خریداری شدهاند. در واقع، این واحدها همان هزینهای است که مؤسسان برای تأسیس صندوق پرداخت میکنند تا مجوز سازمان بورس را بگیرند. این تعداد واحد حتما باید به ارزش مبنای واحدهای سرمایهگذاری (۱۰۰ هزار تومان)، خریداری شده باشند و مبلغ آن به صورت نقد به حساب صندوق واریز شدهباشد. تعداد واحدهای ممتاز در اساسنامه صندوق ذکر شده و این واحدها غیرقابل ابطال و قابل انتقال به غیر هستند. دیگر واحدهای سرمایهگذاری صندوق که عادی هستند، بعد از شروع دوره پذیرهنویسی توسط سرمایهگذاران خریداری میشوند که قابل ابطال و غیر قابل انتقال به غیر هستند.
۴- برگزاری مجمع عمومی مؤسس
بعد از اینکه مؤسسین، واحدهای ممتاز را خریداری کردند، اولین مجمع عمومی صندوق با حضور همه آنها تشکیل میشود که در آن، اساسنامه و امیدنامه صندوق را تصویب و نخستین ارکان اداره صندوق را انتخاب میکنند. بنابراین، قبل از پذیرهنویسی اولیه و بعد از برگزاری مجمع، باید موارد زیر به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شود :
- اساسنامه و امیدنامه مصوب مجمع صندوق
- قبولی سِمت توسط مدیر، مدیر ثبت، متولی و حسابرس منتخب مجمع صندوق
- فهرست هویت و اقامتگاه مؤسسان و تعداد واحدهای سرمایهگذاری ممتاز پذیرهنویسیشده توسط آنها
- تأییدیه بانک مبنی بر واریز ارزش مبنای واحدهای سرمایهگذاری ممتاز به حساب بانکی صندوق
- سایر موارد به تشخیص سازمان بورس و اوراق بهادار
۵- پذیرهنویسی اولیه صندوق سرمایهگذاری
در ادامه شرح نحوه ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری در ایران، بعد از تأیید موارد بالا توسط سازمان بورس، دوره پذیرهنویسی اولیه آغاز میشود. پذیرهنویسان باید تمام هزینه خرید واحدهای سرمایهگذاری به ارزش مبنا را به طور نقدی به حساب بانکی صندوق واریز کنند.
پذیرهنویسی در مدت مشخصی انجام میشود و چنانچه در این مدت، تعداد واحدهای پذیرهنویسیشده به حداقل تعداد واحدهایی که در امیدنامه صندوق ذکرشده نرسد، پذیرهنویسی به مدت یک دوره دیگر تمدید میشود.
حداکثر دو روز کاری پس از پایان دوره پذیرهنویسی اولیه، مدیر ثبت باید نتایج پذیرهنویسی را بررسی کند و به مدیر و متولی اطلاع دهد که دو حالت زیر پیش میآید :
– در صورتی که حداقل واحدهای سرمایهگذاری تعیین شده در امیدنامه، پذیرهنویسی شده باشند، مدیر نتیجه بررسی را به همراه تأییدیه بانک و مدیر ثبت، برای سازمان بورس ارسال میکند تا مجوز فعالیت صندوق را بگیرد.
– در صورتی که حداقل واحدهای سرمایهگذاری تعیین شده در امیدنامه، پذیرهنویسی نشده باشد، مدیر باید بلافاصله نتایج را به سازمان بورس اطلاع دهد و ظرف مدت ۵ روز کاری، وجوه واریزی به حساب صندوق را به پذیرهنویسان برگرداند.
۶- تکمیل فرآیند پذیرهنویسی و اخذ مجوز فعالیت از سازمان بورس و اوراق بهادار
همانطور که در بخش قبل ذکر شد، چنانچه حداقل واحدهای سرمایهگذاری تعیین شده در امیدنامه پذیرهنویسی شوند، صندوق میتواند مدارک لازم را به سازمان بورس ارائه دهد و مجوز فعالیت خود را دریافت کند.
۷- ثبت و آگهی تأسیس صندوق سرمایهگذاری
وقتی تمام مراحل قبل طی شد، نحوه ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری در ایران به مرحله آخر میرسد. در اداره ثبت شرکتها ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری، در روزنامه رسمی آگهی میشود تا به اطلاع عموم مردم برسد. از تاریخ ثبت، صندوق یک شخصیت حقوقی محسوب میشود و باید اعتماد سرمایهگذاران را جلب کند تا سرمایه خود را نزد صندوق ببرند.
پس از ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری در ایران، با استفاده از نرمافزار یکان امکان مدیریت انواع صندوقهای سرمایهگذاری از جمله صندوق سهامی، مختلط و با درآمد ثابت را خواهیدداشت. به جرأت میتوان گفت که یکان، پیشرفتهترین نرمافزاری است که به منظور مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری طراحی شدهاست.
جمعبندی
نحوه ثبت و تأسیس صندوق سرمایه گذاری در ایران شامل ۷ مرحله است که در این مقاله بررسی کردیم. یکی از متداولترین سوالاتی که معمولا در خصوص صندوقهای سرمایهگذاری میشود، این است که : “آیا صندوقهای سرمایهگذاری مطمئن هستند؟” با بررسی نحوه ثبت و تأسیس صندوق سرمایهگذاری در ایران، میتوان گفت یکی از دلایل مطمئن بودن صندوقهای سرمایهگذاری، وجود قوانین سخت گیرانهای است که برای ثبت و تأسیس این صندوقها وضع شدهاست و هر کسی قادر به تأسیس صندوق نیست.
دیدگاهها (0)