سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و طراحی ربات متاتریدر و برنامه نویسی ربات متاتریدر و طراحی ربات فارکس و برنامه نویسی ربات فارکس

اهمیت روانشناسی معامله‌گری

اهمیت روانشناسی معامله‌گری

چکیده مطلب

  • بنا به یک دیدگاه، ۸۰ درصد موفقیت در معامله‌گری به موضوعات روانشناختی و تنها ۲۰ درصد آن به روش تحلیل فرد، تکنیکال یا بنیادی وابسته است.
  • بسیاری از معامله‌گران به منظور مصون ماندن از درد‌های روانی، به تحریف ادراکی پناه می‌برند تا از هجوم اطلاعات جلوگیری کنند.
  • تحریف ادراکی و تعصب ورزیدن به پیش‌بینی‌ها در بازار سرمایه، ما را وادار به پذیرش آگاهی اجباری می‌کند که صدمات روانی بسیاری به دنبال خواهد داشت.

مقدمه

آقای تیموتی اسلاتر مدیر اجرایی شرکت کامپو ترک است که خدمات تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی به معامله‌گران بازار‌های آتی و سهام ارائه می‌دهد. ایشان از سال ۱۹۷۹ به دلیل برخورداری از موقعیتی منحصر به فرد، با هزاران معامله‌گر و کارگزار و مشاور سرمایه‌گذاری گفتگو کرده‌است.

اسلاتر که از سال ۱۹۶۰ کار خودش را آغاز کرد، به سرعت متوجه موانع روانشناختی نهفته در برابر معامله‌گری و مدیریت موفق سرمایه شد. وی عمیقاً به این مسئله اعتقاد پیدا کرده‌است که ۸۰ درصد موفقیت در معامله‌گری به موضوعات روانشناختی و تنها ۲۰ درصد آن به روش تحلیل فرد، تکنیکال یا بنیادی وابسته است.

آقای اسلاتر در ادامه می‌گوید : بر این باور هستم که ممکن است فردی با داشتن اطلاعات متوسط از تحلیل تکنیکال یا تحلیل بنیادی، ولی با تسلط روانی بر خود، بتواند درآمد خوبی کسب کند؛ و برعکس، شخص دیگری با در اختیار داشتن یک سیستم تحلیل بسیار کارآمد که بارها آزموده شده و در درازمدت عملکرد مثبتش مورد تأیید قرار گرفته، به دلیل فقدان کنترل روانی لازم، در نهایت بازنده شود.


برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و  ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران


ایشان به تازه‌کارها هشدار می‌دهد هر چند مطالعه کتاب و روش‌های تحلیل قبل از ورود به بازار یک ضرورت است، اما محک خوردن توانایی‌ها تنها با معاملات واقعی و تحت فشار واقعی محقق می‌شود. از این رو پیشنهادش این است که آهسته آغاز کنید و هر معامله را با پرسیدن سوالاتی از این قبیل از خود، مورد بررسی قرار دهید : چه چیزی محرک من برای انجام این معامله است؟ چگونه این معامله را مدیریت کردم؟ معامله موفقی داشتم یا خیر؟ چرا ضرر کردم؟ پاسخ‌های خود را بنویسید و قبل از انجام معامله بعدی، به آنها مراجعه کنید.

همه چیز از درون خودتان آغاز می‌شود

اعتقاد آقای اسلاتر در مورد رفتار معامله‌گران در بازار بسیار جالب است. وی می‌گوید : من معتقدم آن هیولایی که فکر می‌کنید دارایی‌های شما را می‌بلعد و سود‌های شما را از بین می‌برد، خود شما هستید نه دیگر معامله‌گران. مجموعه مقالات «تجربیات یک معامله‌گر منضبط» راهنمایی کامل و جامع برای درک خویشتن‌داری و انضباط از دیدگاه روانشناختی و ابزاری برای کمک به تربیت شخص به منظور تبدیل شدن به یک معامله‌گر موفق در بازار‌های مالی است.

این تجربیات مثل یک راهنمای گام به گام به شما یاری می‌رساند تا خود را با ویژگی‌های روانشناختی متفاوت و خاص بازارهای مالی تطبیق دهید. بسیاری از افرادی که وارد محیط پرمخاطره‌ معامله‌گری می‌شوند، عملاً به تفاوت‌های این محیط و محیطی که در آن بزرگ شده‌اند، واقف نیستند. با عدم درک این تفاوت‌ها، افراد هیچ وقت نمی‌توانند متوجه شوند تمام مهارت‌هایی که در اجتماع کسب کرده‌اند و منجر به موفقیتشان در زندگی شده‌است، باعث شده که در محیط معامله‌گری ناموفق عمل کرده و مشکلاتی برایشان به وجود آید.

 این مطلب را حتماً بخوانید: آموزش بورس رایگان از صفر تا صد

محیط معامله‌گری با محیط اجتماع تفاوت‌های بنیادین دارد. معامله‌گر باید در محیط معامله‌گری به درجات بالای خویشتن‌داری و اتکای به نفس برسد تا بتواند در بازار سرمایه عملکرد موفقی داشته باشد. به طور طبیعی، بسیاری از ما فاقد این خویشتن‌داری هستیم؛ زیرا از کودکی یاد گرفتیم که در یک ساختار اجتماعی که در آن رفتار ما توسط شخصی قدرتمندتر از ما کنترل می‌شود، زندگی کنیم.

معامله‌گران رفته رفته متوجه می‌شوند که قواعد زندگی روزمره در حیطه معامله‌گری کاراریی نداشته و هیچ وقت قدرت لازم برای هدایت بازار وجود ندارد و این عمل بسیار فراتر از توانایی‌های آنها است.

قوانین خودتان را وضع کنید

به عنوان یک فرد تازه‌کار در بازار سرمایه، باید بدانید قیود خارجی که در جامعه رفتار شما را کنترل می‌کند، در محیط بازار وجود ندارد . همچنین، بازار هیچ تسلط و کنترلی بر رفتار شما نداشته و کوچکترین توقعی هم از شما ندارد. بازار همچنین، هیچ مسئولیتی نیز در قبال کامیابی و رسیدن به موفقیت شما نمی‌پذیرد.

بنابراین، مسئولیت آنچه شما از بازار درک می‌کنید و بر طبق آن عمل می‌کنید، فقط در درون خود شما است و تنها چیزی که می‌توانید کنترل کنید، خودتان هستید. شما به عنوان یک معامله‌گر، این اختیار را دارید که یا از بازار پول بگیرید و به خودتان بدهید و یا پول خودتان را به دیگر معامله‌گران تقدیم کنید.

تنها معدود معامله‌گرانی به این درک رسیده‌اند که خودشان مسئول کارها و اعمال خود هستند. در محیط بازار، شما باید قوانینی برای خود وضع کرده و خودتان را ملزم به رعایت آنها کنید. مشکل اینجاست که در این محیط قیمت‌ها همواره در حال نوسان بوده و حرکت قیمت‌ها نیز دائمی است و به همان نسبت، فرصت‌های تصمیم‌گیری که برای کسب سود با آنها مواجه هستید، بیشمار است.

در این محیط، شما نه تنها باید در خصوص ورود و یا عدم ورود به معامله تصمیم بگیرید، بلکه باید در مورد زمان ورود، مدت زمان ماندن در یک معامله و تعیین شرایط خروج از آن معامله نیز تصمیم بگیرد. زیرا هیچ مرجع مشخصی برای تعیین این موارد بجز آنچه در ذهن شما است، وجود ندارد.

از وسوسه‌ها دوری کنید!

باید به این نکته توجه کنید که در بازار‌های آتی ایران مانند آتی طلا یا زعفران، به دلیل خاصیت اهرمی که در این بازار‌ها وجود دارد، حتی بستن قراردادهای کوچک در هر معامله می‌تواند پتانسیل سود یا زیان بسیار بزرگی را به همراه داشته باشد. این بدان معنا است که شما در هر معامله می‌توانید به قدری سود کسب کنید که به لحاظ مالی مستقل شوید و یا اینکه کل دارایی خود را از دست بدهید.

این خاصیت بازارهای آتی می‌تواند شما را وسوسه کند که از قوانین معامله‌گری خود صرف‌نظر کنید؛ زیرا تنها تعداد کمی از معامله‌گران قادر‌ به کسب درآمد از بازار هستند و آن تعدادی که موفق به کسب درآمد از بازار نمی‌شوند، دچار صدمات روانی جدی می‌شوند. منظور از صدمات روانی، هر نوع چارچوب ذهنی هست که در شخص ایجاد اضطراب می‌کند.

تحریف ادراکی

مسئله‌ای که بر اثر ایجاد صدمات روانی در معاملات به وجود می‌آید، این است که افراد به طور غریزی برای مصون ماندن از درد‌های روانی سطوح تدافعی را در ذهن خود به وجود می‌آورند تا از هجوم اطلاعات جلوگیری کنند. این افراد در واقع، با تحریف اطلاعات، به تحریف ادراکی می‌پردازند.

تحریف ادراکی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ذهنی ما به طور خودکار با تغییر شکل و فیلتر کردن برخی اطلاعات، اقدام به تحریف داده‌ها می‌کند و تضاد میان آن چیزی که ما انتظار داریم رخ دهد و آن چیزی که محیط واقعی پیش روی ما می‌گذارد را برطرف می‌کند. اما مشکل اینجاست که بازار نه تنها از تحریف ادراکی‌ ایجاد شده در ذهن شما، تبعیت نمی‌کند، بلکه چیزی در مقابل آن به وجود می‌آورد، که آگاهی اجباری خوانده می‌شود.

 

 این مطلب را هم بخوانید: سرمایه‌ گذاری با پول کم

 

به عبارت دیگر، شما در حال تحریف ادراکات خود هستید و این تحریف تا جایی ادامه دارد که ناهمخوانی بین ذهنیت ساختگی شما و اطلاعات واقعی بازار آنچنان مهیب می‌شود که این سپر دفاعی ذهنی و توهم شما فرو می‌ریزد. این اتفاق معمولاً با حالتی از شوک، به وجود می‌آید که شما را متحیر می‌کند و همه چیز را در ذهن شما به هم می‌ریزد.

در این شرایط است که بازار شما را وادار به پذیرش توهمی بودن آن چیزی می‌کند که در ذهن شما نقش بسته و شما باید پذیرای آگاهی اجباری دردناکی شوید. در واقع بازار این نکته را به ما یاد می‌دهد که محیط بازار و معامله‌گری، با محیط زندگی اجتماعی کاملاً متفاوت است.

آگاهی اجباری دردناک

ما در زندگی عادی، سعی می‌کنیم که همه چیز را پیش‌بینی‌پذیر فرض کرده و متعصبانه صبر می‌کنیم تا آن وقایع رخ دهند. اما بازار این واقعیت را به ما گوشزد می‌کند که آن چیزی که ما در انتظارش هستیم، توهم ما است و لزوماً قرار نیست اتفاق بیفتد. این همان جایی است که باید یاد بگیریم چگونه انعظاف‌پذیری ذهنی لازم را در خود ایجاد کنیم.

مسلماً ما نمی‌توانیم بازار را کنترل کنیم اما می‌توانیم ادراکات خودمان از بازار را کنترل کرده و به کمک آن، به یک نوع بی‌طرفی در مشاهداتمان از بازار برسیم که به نوبه خود، منجر به واقعی شدن اطلاعات مشترک ما و بازار می‌شود. نکته مهمی که در رسیدن به این آگاهی اجباری دردناک باید مدنظر قرار دهیم، این است که هر چقدر هم که این آگاهی اجباری دردناک باشد، احتمالاً نمی‌تواند ما را از مجذوب شدن دوباره به سمت ریسک‌های غیر معقول به امید استفاده از هر فرصتی که بازار برای ما ایجاد کرده باز دارد.

اما باید توجه کنیم که تکرار این اثرات روانی برای ما بسیار منفی خواهد بود. اگر چندین بار بر اثر این آگاهی‌های اجباری متحمل درد شویم، کم کم عملیات ما در بازار به جای اینکه صرف جستجو برای فرصت‌های مناسب شود، بیشتر به سمت اجتناب از درد تمایل پیدا می‌کند؛ یعنی ترس از زیان دیدن، اشتباه کردن و از دست دادن فرصت‌ها بزرگترین محرک ما برای فعالیت در بازار سرمایه خواهد شد.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

6 + چهارده =

طراحی ربات سفارشی