صرافی ارز دیجیتال جایی است برای مبادله ارزهای دیجیتال با هم یا مبادله آنها با پول فیات. چند سالی است که سرمایه زیادی وارد بازار ارز دیجیتال شده و طبیعی است که تعداد صرافیهای این حوزه روز به روز افزایش مییابد. با پیشرفت تکنولوژی، صرافیها هم پیشرفت میکنند و علاوه بر خرید و فروش، امکانات دیگری را به کاربران ارائه میدهند.
برچسب ها: ربات آربیتراژ و ربات آربیتراژ قطعا سودده و ثبت نام ربات آربیتراژ و سفارش ساخت ربات فارکس و ساخت ربات معامله گر بورس و ساخت ربات معاملاتی و طراحی ربات تریدر و ربات فارکس رایگان و برنامه نویسی ربات فارکس و آموزش ساخت اکسپرت فارکس و ساخت ربات معامله گر با پایتون و دانلود ربات معامله گر فارکس و خرید ربات تریدر فارکس و ربات فارکس خودکار و ربات معامله گر بورس رایگان و آموزش ساخت ربات معامله گر فارکس و دانلود ربات معامله گر بورس ایران و ربات معامله گر آلپاری و ربات فارکس برای اندروید و ربات سود ده فارکس و ربات سود ده بورس ایران و اکسپرت سود ده فارکس و اکسپرت سود ده بورس ایران
در ابتدا فقط صرافیهای متمرکز وجود داشتند، اما با استفاده از فناوری بلاک چین و ایجاد صرافیهای غیرمتمرکز، معاملات این حوزه وارد مرحله جدیدی شد. حالا دیگر پای قراردادهای هوشمند به میان آمده و در ادامه نوبت به صرافیهای هیبرید خواهد رسید.
در این مقاله میخواهیم درباره انواع صرافی در بازار ارز دیجیتال صحبت کنیم و با صرافیهای متمرکز، غیرمتمرکز و هیبرید و قابلیتهای هر کدام بیشتر آشنا شویم.
صرافی های متمرکز (CEXs)
«صرافیهای متمرکز» (Centralized Exchanges) پلتفرمهایی هستند که تمام فرایند خرید و فروش ارزهای دیجیتال را مانند یک واسط، برای کاربران انجام میدهند. آنها سفارشهای کاربران را ثبت میکنند، معاملات را انجام میدهند و در نهایت دارایی مورد نظر را در کیف پول اختصاصی خود کاربران نگهداری میکنند.
برخی پلتفرمهای معروف مثل «بایننس» (Binance) امکاناتی مثل معاملات «اسپات» (Spot)، «مارجین» (Margin)، «فیوچرز» (Futures) و «آپشن» (Option) را به کاربران ارائه میدهند. بهخاطر چنین امکاناتی، این صرافی در حال حاضر بیشترین حجم نقدینگی و معاملات را در بین تمام صرافیهای دنیا به خود اختصاص داده است. از دیگر صرافیهای بزرگ دنیا میتوان «کوین بیس» (Coinbase)، «کراکن» (Kraken)، «بیتفینکس» (Bitfinex) و «هاوبی» (Huobi) را نام برد.
در مورد مزیتهای یک صرافی متمرکز میتوان گفت که بهطورکلی استفاده از آن ساده است و صرافی تمام مراحل معاملات را برای کاربر انجام میدهد. آنها اکثرا رابط کاربری ساده و زیبایی داشته و همچنین سیستم پشتیبانی ۲۴ ساعته دارند و به مشکلات کاربران پاسخ میدهند. حجم معاملات و نقدینگی در صرافیهای متمرکز بالاست. علاوه بر معامله کریپتو با کریپتو، میتوان معامله کریپتو با ارز فیات را هم در صرافی متمرکز انجام داد.
در مورد نقاط ضعف صرافیهای متمرکز باید بگوییم که آنها بهشدت مورد توجه هکرها هستند و ریسک به سرقت رفتن داراییها در صرافی متمرکز بسیار بالاست. چون آنها پول کاربران را در یک یا چند «کیف پول گرم» (Hot Wallet) نگهداری میکنند و اگر کلیدهای خصوصی این کیف پولها لو برود، تمام سرمایهها به باد خواهد رفت.
مورد بعدی مشکلات قانونگذاری است؛ به این معنی که دولت میتواند از فعالیت یک صرافی متمرکز مثل یک شرکت خصوصی جلوگیری کند و در صورت تعطیلشدن ناگهانی صرافی، دردسرهای زیادی برای کاربرانش ایجاد میشود. مورد بعدی، کارمزدها در صرافیهای متمرکز است. اصولا کارمزدها، درصد کوچکی از حجم معاملات هستند؛ در نتیجه کارمزدهای زیادی برای معاملات بزرگ باید پرداخت شود.
با وجود تمام این مسائل، در حال حاضر بیشترین تعداد کاربران و در نتیجه بیشترین نقدینگی بازار کریپتو در صرافیهای متمرکز مشاهده میشود.
دیدگاهها (0)